- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 7255 بازدیدها
کولر آبی یکی از تجهیزات خنک کننده پرکاربرد ساختمان در فصل تابستان است، به همین جهت بهتر است با انواع آن بیشتر آشنا شوید. به طور کلی کولرهای آبی در دو نوع پوشالی و سلولزی تولید و عرضه میشوند و همانطور که می دانیم در کولر آبی، با ریزش آب روی پوشال یا پد سلولزی و عبور هوا از میان آنها، هوای خنک ایجاد می شود. این واسط های تبخیری نقش مهمی در بازدهی و راندمان خنک کنندگی کولر آبی دارند.
اگر شما قصد خرید کولر آبی داشته باشید، حتما این سوال برایتان به وجود میآید که کولر سلولزی بخرید یا کولر آبی معمولی؟ برای رسیدن به نتیجه بهتر است در وهلهی اول این دو گزینه را با یکدیگر مقایسه کنیم و نقاط ضعف و قوت آن ها را مورد بررسی قرار دهیم تا در نهایت گزینه ای که با شرایط شما تطابق بیشتری دارد را برگزینیم. با ما همراه باشید تا تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی را دریابید. تا پس از بدست آوردن اطلاعات کافی و دستیابی به نتیجه مطلوب، به بخش خانگی اداری وبسایت دماتجهیز مراجعه نموده و کولر آبی مورد نظر خود را با بهترین قیمت و گارانتی اصلی تهیه نمایید.
تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی
کولر آبی سلولزی چه فرقی با کولر آبی معمولی دارد؟ این سوالی است که ممکن است هنگام خرید کولر آبی به ذهنتان خطور کند و ما پاسخ دهنده آن هستیم.
همان طور که از نام این وسیله سرمایشی پیداست، در کولرهای سلولزی از پدهای سلولزی برای رطوبت زنی به هوا استفاده میشود و در کولرهای آبی از پوشال؛ این مورد مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی یا معمولی میباشد.
درواقع هر دو، نوعی از الیاف چوب یا سلولز هستند اما تفاوت اصلی در جنس آنها است که آنها را به دو نوع پوشال چوبی (معمولی) و پوشال سلولزی تقسیم کرده است.
- پوشال چوبی: پوشالی که در کولر آبی معمولی مورد استفاده قرار میگیرد از نوع پوشال چوبی است. پوشال چوبی مجموعهای از رشتههای کوتاه و بلند چوب است که توسط ماشین پوشال سازی تولید شده و در بسته بندیهایی با روکش توری قرار میگیرند. پوشال چوبی به علت قدرت جذب آب بالا از قدیم در کولرهای آبی به کار میرود، زیرا چوب دارای ساختمان فیبری بوده و میتواند آب را به خوبی در خود نگه دارد، به این ترتیب هوای گرم با عبور از الیاف چوبهای خیس، خنک میگردد.
- پوشال سلولزی: پوشال سلولزی یا همان پد سلولزی قدمت کمتری نسبت به پوشال چوبی دارد اما در مدت زمان کم طرفداران زیادی پیدا کرده است. این پدها، از ورقه های کاغذی سلولزی ساخته می شوند، ورقه های سلولزی در این پدها، بسیار منظم، یکپارچه و به صورت پیوسته در هم تنیده شده اند و قابلیت جذب آب بسیار زیادی دارند. از طرفی این بافت سلولزی به علت تراکم بالا و جنسشان در برابر مواد شیمیایی مقاوم بوده و همچنین اجازه نمیدهد آلودگی هوای زیاد از طریق کولر وارد خانه شود.
نکات استفاده و نگهداری از کولر آبی پوشالی
یکی از نکات بسیار مهم در استفاده از کولرهای پوشالی لزوم تعویض کردن پوشال آن در هر سال است، زیرا این نوع کولرها باید در فضای آزاد قرار بگیرند و پوشالها تا حدودی گرد و غبار و آلودگیهای هوا را به خود گرفته و اجازه نمیدهد وارد خانه شوند. اما از آنجایی که بافت پوشال نامتراکم بوده نمیتواند تمامی ذرات آلوده را جذب نماید و مقداری از آن وارد هوای خانه خواهد شد، اما پدهای سلولزی دارای بافت پیوسته و متراکم بوده و اجازه ورود گرد و غبار زیادی را به داخل نمیدهد.
همان طور که می دانید پوشال ها علاوه بر اینکه بافت های ناهمگن و متغیری دارند، پس از ریزش آب روی آنها در مدت کوتاهی (یک هفته) به سمت پایین جا به جا شده و در نتیجه بخش های پایین تر متراکم تر و بخش های وسط یا بالایی تا حدی خالی از پوشال خواهد شد. این امر موجب میشود از طریق قسمت هایی که پوشال آن ها تحلیل رفته، هوای گرم بیرون بدون اینکه رطوبت زنی و خنک شود وارد خانه گردد و این هوای خنک نشده ورودی با هوای خنک شده بخشهای پُرپوشال کولر آبی مخلوط میگردد و باعث کاهش 20% راندمان خنک کنندگی هوای کولرهای آبی معمولی میشود.
نحوه عملکرد کولر آبی سلولزی
پدهای سلولزی دارای ساختاری همگن و یکنواخت هستند که بر خلاف پوشال ها آب به صورت کاملا یکنواخت در آن ها پخش میشود و هیچ قسمتی از پد مملو از آب و یا خشک باقی نمیماند. این مسئله موجب میشود خنکی کولرهای سلولزی بیشتر از کولرهای آبی پوشالی باشد. از سویی پدهای سلولزی منسجم هستند و امکان شکستگی در آنها وجود ندارد و این امر موجب می شود امکان رشد باکتری در کولرهای آبی سلولزی کمتر باشد. کولر آبی سلولزی نسبت به کولر پوشالی پیشرفته تر است و از قطعات به روز و بهتری ساخته شده که آسایش بیشتر خریداران را فراهم می کند.
آیا تمامی تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی به این موارد خلاصه می شود؟ خیر!
اگر بخواهیم به طور مفصل تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی را بیان کنیم، می بایست به موارد زیر هم اشاره نماییم:
آب در سیستم سرمایشی کولر آبی سلولزی تجمع نمیابد
به دلیل وجود پدهای سلولزی، آب در کولرهای آبی سلولزی تجمع نمی یابد و این امر باعث می شود خطری موتور را تهدید نکند، زیرا آب به سمت پایین ریزش خواهد کرد.
تغییر شکلی رخ نمی دهد
به دلیل ساختار پدهای سلولزی و شکل خاصی که دارند، این پدها می توانند هوای گرم را در خود نگه داشته و در تماس با آب قرار دهند. این مسئله موجب خنک سازی بیشتر این نوع کولر آبی نسبت به کولر های آبی معمولی می شود. به دلیل آن که پوشال ها متخلل هستند و هوا را به راحتی از میان خود عبور میدهند، راندمان خنک سازی آنها با افت رو به رو می شود. اما پدهای سلولزی گرد و غبار و آلودگی ها را به خود جذب می نمایند و از توزیع آلودگی در هوا ممانعت بیشتری میکنند.
مصرف انرژی کمتر می شود
پدهای سلولزی در شرایط آب و هوایی که رطوبت نسبی هوای بیرون (RH) در تابستان ها کمتر از 15 درصد باشد حتی می توانند دمای هوای خروجی را تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش دهند. زمانی که مقدار خنک سازی افزایش می یابد، میزان برق مصرفی کاهش یافته و هزینه های انرژی نیز کم می شود. نتیجتاً در شرایط گفته شده، مصرف انرژی برق در مدل سلولزی کمتر از کولرهای آبی پوشالی است
نیاز به تعویض کمتر است
پوشال هایی که در کولرهای آبی مورد استفاده قرار می گیرند را به دلیل پایین بودن دوام و پایداری و ریزش، به صورت سالیانه لزوماً باید تعویض نمود. این در حالیست که عمر مفید پدهای سلولزی بین 3 الی 5 سال است که در مقایسه با پوشال ها، دیرتر نیاز به تعویض شدن دارند. این مورد یکی از مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی (پوشالی) میباشد. هرچند قیمت پدها نسبت به پوشال بالاتر است، ولی بخاطر کیفیت و طول عمر بالاتری که دارند نسبت به نوع پوشالی منطقی تر و به صرفه تر هستند.
پدها قابلیت شستشو دارند
پدهای سلولزی را می توان بدون آن که از کارایی آن کاسته شود به راحتی شست؛ ضمن آنکه این پدها تغییر شکل نمی دهند.
هزینه ی نگهداری
مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی، تفاوت در هزینه تعویض هر ساله پوشال با هزینه تعویض پد سلولزی در هر 4 سال یکبار است.
خنک سازی و تهویه ی هوا بهتر انجام می شود
کولرهای سلولزی پس از خنک سازی یکپارچه و کامل هوای محیط، آن را وارد محیط مینمایند. این در حالی است که کولرهای آبی معمولی تنها توانایی خنک نمودن هوایی را دارند که دقیقا از بخش های پرپوشال کولر عبور می کند و هنگامیکه با هوای گرم ورودی از بخش های بدون پوشال مخلوط می گردد، خنکی هوا تا حدود 20% کاهش می یابد!
آسیب های زیست محیطی به حداقل می رسد
در کولرهای سلولزی مانند کولر گازی و اسپلیت از گاز های سمی مثل CFO و HFC استفاده نمی شود و این مورد کولرهای سلولزی را به وسیله سرمایشی حامی سلامت زیست محیطی تبدیل کرده است.
پدهای سلولزی نوعی فیلتر هوا محسوب می شود
آیا می دانستید پدهای سلولزی نقش یک فیلتر هوا را ایفا می کنند؟ این پدهای پیوسته به سادگی و بدون صرف هیچ هزینه ی اضافه ای بخش عمده ای از گرد و غبار هوا و ذرات معلق در هوا را جذب می کنند و محیطی تمیز ایجاد می نمایند .
کولر آبی سلولزی، آلرژی تولید نمی کند
پدهای سلولزی برخلاف پوشال ها سبب بروز هیچ گونه آلرژی و عارضه ای نمی شوند و با استفاده از آن ها میتوانید در تابستان به راحتی در فضایی پاک تر تنفس کنید.
سخن پایانی
در صورتی که پس از مطالعه مقاله بالا، تصمیم به خرید کولر آبی گرفته اید، در سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز، اطلاعات فنی ده ها مدل از انواع کولر آبی سلولزی و معمولی (پوشالی)، از برندهای معتبر با گارانتی اصلی، جهت برخورداری شما عزیزان از حس خوب خرید بهینه و هوشمند ارائه گردیده است. شما میتوانید در صورت تمایل جهت کسب اطلاعات بیش تر با کارشناسان واحد تهویه مطبوع مجموعه دماتجهیز در ساعات اداری از طریق شماره تلفن 88822550-021 تماس حاصل نموده و مشاوره دریافت نمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی در چیست؟" را نیز مطالعه فرمایید.
- کولر آبی سلولزی چیست؟
- تفاوت کولر آبی و کولر گازی
- رفع مشکل صدای کولر گازی
- کولر های گازی اینورتر یا کولر های معمولی
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.