چیدمان و لوله کشی برج خنک کننده
برای کسب اطلاعات درباره چیدمان و لوله کشی برج خنک کننده، لطفاً تا پایان مقاله همراه ما باشید.
- خنک شدن محلول در ابزوربر چیلرهای جذبی و تقطیر مبرّد در کندانسور چیلرهای تراکمی آبی ضرورت استفاده از برج خنک کننده و طبیعتا لوله کشی های مربوطه را اجتناب ناپذیر میسازد؛ اما چنانچه به منابع دیگری که تامین کننده جریان دائمی آب خنک باشند نیز دسترسی داشته باشید ، می توان با در نظر گرفتن تمهیداتی از آنها استفاده نمائید.
به عنوان مثال، آب چاه های عمیق که در طول سال دارای دمای ثابتی هستند و همین طور آب رودخانه از این جمله است. - دما و دبی آب برج خنک کننده تاثیر بسزایی بر ظرفیت سرمایش چیلر دارد.از این رو توجه به کیفیت و کمیت آب برج و کنترل دقیق آن متناسب با دما و دبی سیال گرم کننده (بخار یا آب گرم) از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
- برای کنترل دمای آب برج راه های گوناگونی وجود دارد که ساده ترین آن استفاده از ترموستات برای روشن و خاموش کردن فن های برج خنک کننده است.در این روش ، حسگر ترموستات ،دمای آب ورودی به چیلر را سنجیده و در صورت کم بودن آن فرمان خاموش شدن فن را صادر می کند.
- در برج خنک کننده مکعبی فلزی که دارای چندین فن سانتریفیوژ هستند،ترموستات ها ی چند مرحله ای می تواند تحت تاثیر دماهای تنظیم شده مختلف ،طی مراحلی فن ها را به نوبت خاموش و نیز به همان ترتیب روشن نمایند.
- در برج هایی که دارای یک فن جریان محوری بزرگ هستند ، می توان با کمک یک درایو سرعت ،دور فن را کاهش یا افزایش داد و یا حتی آن را خاموش یا روشن کرد.
- در برج های پرظرفیت که تنها دارای یک فن خنک کن هستند ،کنترل فن از طریق روشن و خاموش کردن متوالی ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد.از جمله این مشکلات افزایش سریع دمای آب و لزوم آغاز به کار فن در مدت زمان کوتاه است.در اینصورت مدت خاموشی فن کاهش یافته و طول مدت زمان کارکرد آن بیشتر می شود.
- روش دیگر استفاده از شیر سه راهه با مسیر کنار گذر (Bypass) در ورودی آب برج است. در این روش بخشی از آب وارد مدار برگشت شده و موجب تعدیل دمای آب ورودی به چیلر می شود.
- گاهی لازم می شود که از هر دو روش کنترل فن و کنترل دمای آب به وسیله شیر سه راهه بصورت توأمان و ترکیبی استفاده گردد.
- روش دیگر استفاده از درایو سرعت در مسیر پمپ های برج خنک کننده و تغییر دور موتور است.در این روش دبی آب متغیر خواهد بود.
- اندازه پمپ و لوله ها بر اساس دبی و فشار شبکه تعیین می شود.مطابق ARI 560 دبی آب برج خنک کننده در شرایط نرمال برای چیلرهای تراکمی آبی در حدود 3 گالن در دقیقه و برای چیلرهای جذبی یک اثره 3.6 گالن بر دقیقه به ازای هر تن تبرید است و این مقدار برای چیلرهای جذبی دواثره و شعله مستقیم حدود 4.5 گالن بر دقیقه به ازای هر تن تبرید است؛ اما در هر حال بهتر است دبی مورد نیاز ، دقیقاً بر اساس اختلاف دمای ورودی و خروجی برج خنک کننده و ظرفیت سرمایشی چیلر مورد محاسبه قرار گیرد.
برای تعیین فشار پمپ نیز کافی است طول مسیرهای لوله رفت و برگشت را جمع نموده و با اضافه نمودن طول معادل اتصالات آن را بر اساس افت 2.5 فوت در هر 100 فوت ، ضربدر 2.5 و تقسیم بر 100 کنیم و سپس ارتفاع برج از تشتک تا افشانک را به آن افزوده و افت فشار ناشی از کندانسور یا ابزوربر چیلر را با آن جمع کنیم.
برای تعیین طول معادل اتصالات و خط برگشت ، می توانیم طول رفت را سه برابر کنیم .
بنابراین خواهیم داشت: - تبخیر آب در برج خنک کننده بطور مرتب موجب بالا رفتن غلظت آب باقی مانده در برج و افزایش ناخالصی ها در آن می شود و افزایش سختی آب در حال گردش موجب رسوب گذاری در لوله های کندانسور و ابزوربر خواهد شد. رسوب گذاری در لوله ها ضمن فرسایش آنها از انتقال حرارت نیز می کاهد.بنابراین لازم است که آب برج خنک کننده بطور مرتب زیر آب کشی شده و آب سختی گیری شده بعنوان آب جبرانی ، جای آن را بگیرد.این فرآیند می تواند بصورت دستی یا اتوماتیک صورت گیرد.به این منظور باید شیر و لوله زیر آب کشی را در تشتک یا لوله مکش آب برج خنک کننده در ابتدا نصب نمود.
منبع:
کتاب "چیلر جذبی" / تالیف جناب آقای محمدرضا سلطاندوست
سایر مقالات:
سخن پایانی
در سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز، اطلاعات فنی ده ها مدل از انواع برج خنک کننده، از برندهای معتبر با گارانتی اصلی، جهت برخورداری شما عزیزان از حس خوب خرید بهینه و هوشمند ارائه گردیده است.
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.