- ساغر قدمی
- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 143 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
در سیکل تبرید تراکمی، ماده سرمازا (مبرد) پس از تراکم در کمپرسور، وارد کندانسور می شود. در کندانسور گاز مبرد داغ با دادن گرمای اضافی خود (تبادل حرارتی) به سیالی دیگر (آب یا هوا)، تقطیر شده و تبدیل به مایع مبرد می شود. در واقع، فرآیند کندانسور بدین صورت است که، گاز داغ ابتدا تا دمای اشباع خنک شده و سپس در دمای ثابت به حالت مایع درمی آید..
از کندانسور یا تقطیرکننده در نیروگاهها برای خنککردن سیال در فرایند تولید برق استفاده میشود. همچنین در تأسیسات پالایشگاهی و تهویه مطبوع ساختمانی نیز از مبردهای صنعتی استفاده میشود
• در سیکل تبرید تراکمی، گرمایی که در کندانسور دفع می شود معادل مجموع گرمای جذب شده در اواپراتور و گرمای حاصل از تراکم کار مکانیکی در کمپرسور است.
گرمای حاصل از تراکم در کمپرسور +گرمای جذب شده در اواپراتور =گرمای دفع شده در کندانسور
سه دسته کلی کندانسور:
۱- کندانسور هوا خنک (هوایی)
2- کندانسور تبخیری
3- کندانسور آب خنک (پوسته لوله، پوسته کویل، صفحه ای و دو لوله ای)
کندانسور آب خنک (آبی) یک جزء مهم در یک سیستم تهویه مطبوع و تبرید است. این تجهیز با حذف گرما از یک سیال و دفع آن به سیال دیگر، باعث مبادله حرارت می شود. در واقع، کندانسور آب خنک، گرما را از گاز مبرد خارج کرده (گرفته) و آن را به آبی که از آن عبور می کند منتقل می کند.
در کندانسور آبخنک (نوع پوسته لوله) آب وارد لوله می شود و گاز داغ از سمت مخالف ورود آب، وارد پوسته میشود. گرمای گاز داغ، انتقال یافته در نتیجه آب گرم تر می شود و گاز داغ، خنک شده و تقطیر میشود.
در چیلرهای با تناژ (ظرفیت) بالا به سبب وجود محدودیت ابعادی، از کندانسور صفحه ایPlate Brazed) Evaporator) استفاده می شود، این کندانسورها یک مبدل صفحه ای بوده که در سیکل تبرید چیلر، عملیات تقطیر گاز مبرد را به وسیله تبادل حرارت با آب ورودی که از برج خنک کننده تغذیه می گردد، به عهده دارد.
کندانسور آبخنک (نوع پوسته لوله) به خاطر کارایی و راندمان مناسب، عمر مفید بالا و ارزانی قیمت، محبوبیت و کاربرد بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد.
کندانسور چیلر تراکمی آب خنک (آبی) و محل قرارگیری آن در سیکل تبرید تراکمی
همانطور که بیان شد، در همه چرخه های تراکمی (مانند چیلرها) همواره چهار واحد اصلی وجود دارد که شامل کندانسور، اواپراتور، کمپرسور و شیر انبساط است. کندانسور و اواپراتور علاوه بر چیلر تراکمی در سیکل سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی مانند اسپلیت (کولر گازی)، داکت اسپلیت،VRF و غیره نیز به کار می روند.
بسیاری از چیلرها مجهز به کندانسور آب خنک هستند. اگر ماده سرمازا (مبرد) گرمای خود را به آب منتقل کند به آن کندانسور چیلر تراکمی آب خنک (کندانسور آب خنک) گفته می شود. در شکل 2 نقشه ارتباطی اجزا چیلر تراکمی با کندانسور آبی (آب خنک) مجهز به برج خنک کننده نشان داده شده است.
دمـاتجهیــز؛ بررسی، انتخاب و قیــمت تجهیزات تاسیســات ســاختمان
روشهای مختلف کنترل فشار در کندانسور آبی
کنترل فشار کندانسور آب خنک بوسیله خاموش و روشن کردن فن برج
کنترل فشار کندانسور آب خنک با شیر خودکار رگلاتوری یا ترموستاتیکی دو راهه
کنترل فشار کندانسور آب خنک با به کارگیری گرمکن های حرارتی
کاربرد کندانسور آب خنک
به طور خلاصه، کاربرد کندانسور آب خنک در سه حوزه مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد.
1- تهویه مطبوع: یکی از پرمصرف ترین کاربردهای کندانسور کندانسور آب خنک، استفاده از آن در چیلرهای تراکمی (آب خنک) و چیلرهای جذبی است.
2- تبرید: در انواع سردخانه ها، تونل های انجماد و کندانسینگ یونیت ها با انواع مبرد (فرئونی یا آمونیاکی) دارای کاربرد وسیعی هستند.
3- برودت صنعتی: در اغلب از فرایندهای صنعتی مانند پتروشیمی ها، خطوط تولید اسید سولفوریک و …. مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای کندانسور آب خنک
کندانسورهای آب خنک مزایای متعددی نسبت به کندانسورهای هوا خنک دارند که استفاده از آن ها را در سیستم های تهویه مطبوع و سرمایشی توجیه پذیر می کند.
به طور خلاصه اصلی ترین مزایای کندانسور آب خنک عبارتند از:
• دارای راندمان انتقال حرارت بالایی هستند. به دلیل ضریب انتقال حرارت بزرگتر آب نسبت به هوا، کندانسورهای آبی نسبت به کندانسورهای هوایی کارایی سرمایشی بالاتری دارند.
• با توجه به اینکه تناژ ظرفیت بزرگ را ایجاد می کنند، برای استفاده در ظرفیت های سرمایشی بالا مناسب هستند.
• امکان نصب چیلر در فضای درونی موتورخانه های مرکزی وجود دارد. چون یک کندانسور آب خنک در قیاس با یک کندانسور هوا خنک با ظرفیت مشابه، دارای ابعاد کوچکتری است.
• دارای سروصدای کمتری است. کندانسورهای آب خنک فاقد فن هستند. به همین دلیل دارای صدای بسیار کمتری نسبت به کندانسورهای هوایی هستند.
• حق انتخاب خریدار (مشتری) در ابعاد بزرگتر
• عمر مفید بالای دارند
• به هزینه های نگهداری، تعمیر و عملیاتی کمتری نیاز دارند.
دمـاتجهیــز؛ بررسی، انتخاب و قیــمت تجهیزات تاسیســات ســاختمان
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "بررسی و مقایسه چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی) " را نیز مطالعه فرمایید.
- اهمیت انتخاب نوع کمپرسور در چیلر تراکمی
- همه چیز درباره چیلر صنعتی
- محاسبه ظرفیت مینی چیلر
- مقایسه داکت اسپلیت با چیلر
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
- چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو
- بررسی و مقایسه چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی)
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
دیدگاهها (0)