- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 3 لایکها
- 6289 بازدیدها
یکی از رایجترین سوالاتی که هنگام تصمیمگیری و انتخاب نوع چیلر در سیستم تهویه مطبوع هر پروژه بین سازندگان ساختمان، مهندسین مشاور و مجریان تاسیسات پروژهها تکرار میشود، انتخاب بین چیلرهای اسکرال و اسکرو است که معمولاً نظرات در این خصوص متفاوت است.
اما واقعیت این است که هر کدام از این انتخابها مزایا و معایبی دارند و با توجه به مشخصات پروژه، محل نصب دستگاه، نوع کاربری و حتی ابعاد پروژه لازم است حالت بهینه برای هر پروژه توسط کارشناسان و مهندسین در نظر گرفته شود و مناسبترین سیستم تهویه مطبوع و چیلر برای آن انتخاب گردد.
در واقع هیچ کدام از این دو انتخاب بدون پیش فرض ارجحیتی نسبت به دیگری ندارد! برای روشن تر شدن مطلب در ابتدا به طور مختصر راجع به هرکدام از این دو نوع کمپرسور چیلر توضیحاتی ارائه میدهیم و در نهایت آن را جمع بندی می کنیم.
چیلر با کمپرسور اسکرال
این نوع چیلر تراکمی فارغ از نوع کندانسور (هوا خنک یا آب خنک) بررسی می شوند. دلیل نام گذاری این چیلر ها، کمپرسور مورد استفاده در آن هاست که از نوع اسکرال می باشد.
کمپرسور های اسکرال عمل تراکم مبرد را توسط دو حلزونی غیرهم محور انجام میدهند و عملکرد آنها به این صورت است که گاز مبرد وارد این حلزون شده و با چرخش این حلزونی (به دلیل غیر هم محور بودن) باعث متراکم شدن گاز مبّرد بین جداره ها می شود و در نهایت گاز مبّرد متراکم شده از مرکز آن حلزونیها خارج می شود.
کمپرسورهای اسکرال صدای کمتری دارند و برخلاف کمپرسورهای پیستونی، جریان عبوری گاز مبرد در آنها به صورت پیوسته است. همچنین کمپرسورهای اسکرال در اندازه و ابعاد کوچک تری تولید میشوند و قیمت آنها مناسب تر است. چیلرهای اسکرال از حداقل ظرفیت که معمولاً 2 تن تبرید است ساخته میشوند و معمولاً تا ظرفیتهای ۱۵۰ تن نیز کاربرد دارند. راندمان بالا در بار کامل از مزایای این کمپرسورها می باشد البته مشکلاتی مانند غیر قابل تعمیر بودن و تک مرحله ای بودن از معایب کمپرسور های اسکرال است.
ساختار چیلر اسکرال
برای ساخت چیلرهای اسکرال، سازندگان از تعداد بیشتری کمپرسور (اسکرال) استفاده میکنند تا از این طریق بتوانند عملاً کنترل بهتری در ظرفیت داشته باشند. این امر باعث بیشتر شدن تعداد قطعات برودتی و الکتریکی خواهد شد اما چون قطعات بزرگ نیست در قیمت تمام شده تاثیر چشم گیری نخواهد داشت. اما در این صورت کنترل ظرفیت چیلر به صورت پله ای خواهد (یعنی با وارد و خارج کردن هر کمپرسور اسکرال از مدار می توان کنترل پیوستهای روی ظرفیت برودت انجام داد).
چیلر با کمپرسور اسکرو
همان طور که مشخص است، نام این چیلر ها برگرفته شده از کمپرسور مورد استفاده در آنهاست که از نوع اسکرو می باشد.
کمپرسور اسکرو در مقایسه با اسکرال صنعتی تر است و دارای ابعاد و ظرفیت بالاتری است و همچنین قابلیت تعمیر دارد. به علاوه قیمت کمپرسورهای اسکرو نیز بالاتر است. اساس کار این کمپرسور با استفاده از یک یا چند مارپیچ است که حجم بین دنده های آنها از ابتدا تا انتها کاهش پیدا میکند در ابتدا با ورود گاز مبّرد کم فشار و چرخش مارپیچ و حرکت آن به مرور متراکم شده و در نهایت ماده مبّرد بهصورت گاز متراکم از انتهای آن خارج میشود.
در کمپرسورهای اسکرو نیز جریان گاز به صورت پیوسته است، اما صدای تولیدی آن نسبت به کمپرسور اسکرال بیشتر است. از مزیت های حائز اهمیت این کمپرسور امکان کنترل ظرفیت غیر پله ای آن است که این امرتوسط تغییر محل ورود گاز به مارپیچ طی یک فرآیند پیچیده مهیا میشود.
ظرفیت چیلرهای اسکرو
چیلرهای اسکرو معمولاً از ظرفیت 30 تن تبرید شروع و تا ظرفیتهای در حدود 500 تن تبرید تولید می گردند. راندمان بار کامل این کمپرسورها تقریباً در حدود اسکرال ها و مقداری کمتر از آنها است، اما دربارهای جزئی بین 50 تا 70 درصد راندمان بالایی دارند که به این مطلب مهم کمتر توجه شده است.
حال به انتخاب بین این دو نوع چیلر می پردازیم.
نحوه انتخاب بین چیلر اسکرال و اسکرو
یکی از راه های انتخاب بین این دو، ظرفیت دستگاه است. اگر تناژ چیلر تراکمی مورد نظر ما کمتر از 60 تن تبرید باشد قطعا انتخاب ما چیلر با کمپرسور های اسکرال است و همچنین اگر ظرفیت چیلر بالاتر از 150 تن مورد نیاز باشد، قطعاً چیلر با کمپرسور های اسکرو گزینه بهتری خواهد بود مگر در شرایط طراحی خاص.
پس بیشترین حساسیت و بررسی مربوط به چیلر های با ظرفیت های بین 60 تا 150 تن تبرید می باشد که اتفاقاً طیف گسترده ای از چیلر های ساختمانها را شامل میشود و با توجه به دسته بندی ساختمانها با روش هایی که در ادامه گفته می شود می توانیم تاحدودی انتخاب بهتری در مورد نوع کمپرسور مناسب چیلر پروژه مورد نظر داشته باشیم.
چیلر برای مجتمعهای مسکونی باتعداد واحدهای زیاد با متراژ کم(اقتصادی)
در این شرایط گزینه پیشنهادی چیلر اسکرو می باشد زیرا دراین ساختمانها امکان قرار گرفتن چیلر در بار برودتی جزئی بسیار محتمل است همچنین ساختمان های مسکونی استفاده 24 ساعته دارند و همانطور که می دانیم در ساعت های شبانه به دلیل کم شدن دمای محیط کمپرسور چیلر از حالت بار کامل خارج شده و این امر افزایش راندمان را در چیلرهای اسکرو به ارمغان خواهد آورد.
چیلر مراکز تجاری وتفریحی
در مراکز تجاری و تفریحی معمولاً به دلیل ساعات کارکرد کمتر در مقایسه با ساختمانهای مسکونی، و درگیر بودن همزمان کل فضا در تابستانها با هوای گرم، نیاز به بار برودتی جزئی کمتر دیده میشود.
همچنین صدای تولیدی کمپرسور چیلر در موتورخانه مجتمع تجاری و تفریحی اهمیت چندانی ندارد پس در چنین پروژههایی موضوعیت زیادی بین صدای چیلر اسکرال و اسکرو وجود ندارد و با توجه به محل نصب چیلر و بودجه خریدار، تصمیم گیری در خصوص نوع کمپرسور با کارفرمای محترم میباشد.
چیلر برای ساختمانهای اداری
انتخاب نوع کمپرسور چیلر برای ساختمانهای اداری نیز مشابه مراکز تجاری است و از آنجایی که استفاده از آن به چند ساعت از روز اختصاص دارد، بار برودتی جزئی و اختلاف توان آنها در ساعتهای مختلف کمتر است. بنابراین تصمیم گیری با توجه به بودجه و اهمیت میزان صدا و ارتعاش دستگاه با کارشناس محترم پروژه خواهد بود.
چیلر در مراکز اقامتی و هتلها
در مراکز اقامتی و هتل ها با توجه به اینکه در همه روزها تمام استفاده کننده ها ممکن است در حال استفاده از سیستم تهویه مطبوع نباشند کار کرد با بار جزئی بسیار زیاد است. در این شرایط چیلر اسکرو بسیار مناسب است اما از طرفی با توجه به صدای تولیدی و حساسیت این اماکن به سکوت و آرامش و نیز باتوجه به محل قرارگیری موتورخانه مرکزی و محل نصب چیلر، هزینه عایق صدا و زیربنای کل ساختمان، بودجه کارفرما و دیگر شرایط پروژه، انتخاب بهینه بهعهده شما کارشناس گرامی خواهد بود.
بهطورکلی در ظرفیتهای کمتراز 100 تن، چیلر اسکرال پیشنهاد میشود اما این در صورتی است که از تعداد بیشتری از کمپرسور اسکرال در ساخت چیلر استفاده شود و مدار مستقل برودتی برای هر کمپرسور (بهصورت جداگانه) نیز وجود داشته باشد.
چیلر ساختمان های مسکونی کم واحد با متراژ بالا (لوکس)
برای این ساختمانها به دلیل اهمیت کارکرد کم صدا و افزایش سطح آسایش ساکنین و اهمیت کم هزینه های مصرفی، چیلر اسکرال گزینه مناسبی است.
در نهایت لازم به یادآوری است که در چیلر ها (هم اسکرال و هم اسکرو) استفاده از حداقل دو کمپرسور و دو مدار جداگانه با ظرفیت حدود 60 تا 70 درصد از کل بار برودتی پروژه، برای داشتن سیستم رزرو مطمئن و قابل اتکاء (درصورت خرابی های احتمالی) حائز اهمیت بوده و کارشناسان و مشاوران محترم پروژهها باید در زمان طراحی سیستم به آن توجه نمایند.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله شرایط انتخاب چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو شرح داده شد. در سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز اطلاعات و مشخصات فنی انواع چیلر آبی و چیلر هوا خنک ارائه گردیده است. متقاضیان گرامی میتوانند انواع چیلر و هزاران محصول دیگر را با تضمین اصل بودن کالا، ارائه خدمات پس از فروش، گارانتی معتبر و قیمت مناسب خریداری نمایند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید در ساعات اداری از طریق تماس با شماره تلفن 88822550-021 با کارشناسان مجموعه تخصصی دماتجهیز تماس حاصل فرمائید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو" را نیز مطالعه فرمایید.
- اهمیت انتخاب نوع کمپرسور در چیلر تراکمی
- همه چیز درباره چیلر صنعتی
- محاسبه ظرفیت مینی چیلر
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
چیلر تراکمی هواخنک اسکرال 120 تن تبرید دماتجهیز مدل DTCH
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت سرمایش موردنیاز
- شرایط پرداخت مناسب + ارائه پیش نیاز لازم جهت نصب دستگاه
چیلر تراکمی هوایی اسکرو 80 تن تبرید دماتجهیز مدل DTCHS80
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت سرمایش موردنیاز
- تسهیل در شرایط پرداخت مناسب + ارائه پیش نیازهای لازم درخصوص نصب و راه اندازی دستگاه
چیلر تراکمی هوایی ترموجنرال 5 تن تبرید مدل TG-CS2A-5T
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت