- اطلاعیه
- 0 لایکها
- 4001 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
همانطور که میدانید امروزه تجهیزات مختلفی در حوزه سیستم های و تهویه مطبوع ساختمان، تولید و عرضه میگردد. هرکدام از دستگاه هایی که به این منظور طراحی و تولید میشوند میتواند در صورت دارا بودن محاسبات تعیین ظرفیت صحیح توسط کارشناسان و مهندسین تاسیسات، همچنین قرار گرفتن در محیط جغرافیایی و محل نصب مناسب، عملکرد خوبی را ارائه دهد.
هواساز یکی از بهترین گزینه ها در بین دستگاه های تهویه مطبوع مرکزی است که در اماکن اداری و تجاری، بیمارستان ها، کارخانجات و... جهت ایجاد دمای مطلوب در فصول مختلف سال، بکار گرفته میشود. در این مقاله به کاربرد هواساز در ساختمان و مزایای آن پرداخته شده است. لطفا در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با هواساز و نحوه عملکرد این تجهیز بیشترآشنا شویم.
هواساز چیست؟
همانطور که گفته شد، هواساز یکی از تجهیزات تهویه مطبوع است که قابلیت ایجاد دمای مطلوب محیط در فصول مختلف سال را دارد. بطور کلی هواساز ها دارای 2 کویل (لوله مسی) حاوی آب گرم و آب سرد، تعدادی فیلتر، الکتروموتور، فن هوادهی، کانال های تامین و توزیع هوای مطبوع، رطوبت زن و در برخی موارد دارای کویل ماده مبرد (هواساز نوع DX) هستند.
نحوه عملکرد هواساز
هواساز ها جهت گرم یا سرد نمودن هوای محیط مورد نظر از چیلر یا بویلر (تامین کننده آب سرد و گرم) کمک میگیرند، نحوه عملکرد این تجهیز به این صورت است که آب سرد توسط چیلر یا مینی چیلر در فصل تابستان، و آب گرم به وسیله بویلر چدنی یا فولادی در فصل زمستان تامین شده، سپس به داخل کویل هواساز ارسال میشود. یک یا چند فن درون هواساز قرار دارند که هوای اطراف کویلها را به حرکت درآورده و از طریق کانالها به داخل محیط مد نظر هدایت میکنند. در صورتی که آب داخل کویلها آب سرد چیلر باشد هوای اطراف آن نیز خنک شده و در صورتی که آب گرم از بویلر داخل کویلها جریان داشته باشد هوای گرم تولید میگردد.
هواساز ها که خود دارای انواع مختلفی هستند، از سه طریق عمل تامین هوا را انجام میدهند که در هر ساختمان و محیط میتوان با توجه به نوع کاربری، هر یک را انتخاب نمود، در ادامه به شرح این سه روش پرداخته شده است.
- دریافت هوای تازه از بیرون که به صورت کامل و صد در صدی بوده، سپس تنظیم دما روی کویل آب سرد و کویل آب گرم صورت گرفته و به داخل ساختمان هدایت میشود که به آن اصطلاحاً فول فرش (Full Fresh air) نیز گفته میشود. این نوع از هواساز ها معمولاً برای مراکز درمانی، اتاقهای عمل بیمارستانها و صنایع خاص و حساس مورد استفاده قرار میگیرند.
- دریافت مقداری هوای تازه از بیرون و دریافت مقداری هوای برگشتی از داخل ساختمان، ترکیب این دو در محفظه مخلوط کردن هوا یا Mixing Box، سپس عمل تنظیم دما در کویل آب گرم و کویل آب سرد دستگاه انجام شده و هوای مطبوع به داخل ساختمان ارسال میگردد. لازم به ذکر است که بطور معمول بیشترین روش تامین هوا در هواسازهای ساختمانهای اداری، تجاری و صنعتی از این نوع میباشد.
- دریافت هوا از داخل ساختمان که در این حالت هیچگونه هوای تازه از محیط بیرون وارد ساختمان نمیشود. سپس عملیات تنظیم دما و بازگرداندن آن به داخل ( گردش صد در صدی هوای داخل) به لحاظ شرایط غیرحساس هوای پروژه و مسائل اقتصادی انجام میگیرد.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
هواساز های تک منطقه ای و چند منطقه ای دماتجهیز
طیف گسترده ای از انواع و ظرفیت هواسازها توسط شرکت دماتجهیز تولید میشوند که کارشناسان و مهندسین گرامی میتوانند به راحتی دستگاه هواساز مورد نیاز پروژه خود را از میان آنها انتخاب کند. هواساز های دماتجهیز از 15 سایز اصلی تشکیل شده است. هواسازهای (Air Handling Unit) تولیدی شرکت دماتجهیز از ظرفیت هوادهی cfm2000 الی cfm65000 در مدلهای مختلف تک منطقه ای و چند منطقه ای (مولتی زون) بصورت افقی و عمودی و L شکل بر اساس سفارش کارشناسان و کارفرمایان محترم پروژه طراحی و ساخته میشوند. چند مورد از ویژگی های هواساز دماتجهیز به شرح زیر میباشد.
طول عمر بالا
ورق گالوانیزه با کیفیت بالا، دمپرهای آلومینیومی دقیق، عایق بندی مناسب بدنه، روغن کاری مناسب و آسان، یاتاقان های فن، استفاده از پروفیل های آلومینیومی مقاوم از جمله مشخصاتی هستند که در طول عمر بالای هواسازها بسیار موثر میباشند.
کارکرد آرام
هوادهی پرقدرت ولی آرام این هواسازها، حاصل بکارگیری پروانه های دقیق فن برای تمامی سایزها میباشد که در مدل های سانتریفیوژ فوروارد و بکوارد استفاده و جهت کنترل دسیبل صدای دستگاه، هر قسمت توسط عایق صوتی احاطه میشود.
سهولت در نصب و سرویس تعمیرات
دسترسی آسان، سریع و مطمئن به داخل هواساز، موقعیت مناسب درب، همچنین داشتن ساختار مناسب جهت خارج کردن یا جا به جا کردن قطعات و دسترسی کامل جهت مونتاژ قطعات از مزایای هواساز دماتجهیز میباشد.
نتیجه گیری
سیستم هواساز به عنوان یک دستگاه مرکزی مورد استفاده قرار میگیرد به همین علت نمیتوانند برای فضاهای تفکیک شده ای که نیاز به کنترل مستقلی دارند مثل واحدهای مسکونی و اداری، اتاق های هتل ها یا مغازه های یک مرکز تجاری انتخاب مناسبی باشند.
بطور کلی ، استفاده از دستگاه هواساز برای فضاهایی که مساحت زیاد و یکپارچه ای داشته (مانند سالن ها) و یا به حجم قابل توجهی هوای تازه نیاز دارند رایج اند ، هواساز ها بر اساس نوع کاربری ، کنترل جریان هوا ، زون بندی ، قرار گیری فن دمنده ، خروج هوا و یونیت در انواع مختلف طراحی و تولید میشوند که، از جمله مهمترین آنها میتوان به انواع هواسازهای صنعتی و هایژنیک اشاره نمود.
سخن پایانی
اولین و معتبرترین مرجع خرید تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع، مجموعه تخصصی دماتجهیز است که از سال 1383 فعالیت خود را آغاز نموده و امروزه شناخته شده ترین سایت فروشگاهی ایران و کشور های منطقه در حوزه فروش تجهیزات تاسیسات ساختمان میباشد.
برای مشاهده انواع و برندها، قیمت های به روز و همچنین خرید انواع دستگاه هواساز، لطفاً در ساعات اداری به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز damatajhiz.com مراجعه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با تلفن 88822550 - 021 از کارشناسان دماتجهیز مشاوره دریافت کنید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله کاربرد هواساز در ساختمان را نیز مطالعه فرمایید.
- مقایسه مزایا و معایب فن کویل و هواساز
- دستگاه هواساز چیست
- هواساز آپارتمانی
- فن کویل، انواع، عملکرد و برآورد ظرفیت
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
هواساز 15000cfm دماتجهیز مدل DT-AHU-150
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
هواساز 15000CFM همیار تهویه مدل HT-AHU-15000
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
هواساز ماژولار وی تی اس VTS مدل VENTUS VVS021
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
دیدگاهها (0)