کولرگازی چیست ؟
1- بطور کلی کولر گازی وظیفه جذب هوای گرم و و تولید سرما از طریق فرایند تبدیل گاز به مایع به وسیله افزایش فشار را دارا می باشد .کولر گازی از یک بخارکننده جهت جذب گرمای هوا ، یک کمپرسور جهت افزایش دمای بخار ماده سرمازا،یک کندانسور و یک دمنده تشکیل گردیده است .کولر های گازی را می توان به دو دسته کولر های دو تکه یا همان اسپلیت ها و کولر گازی یک تکه (پنجره ای) تقسیم بندی نمود .
2- کولر گازی دو تکه یا همان اسپلیت ها از دو پنل داخلی و پنل خارجی (کندانسور) تشکیل گردیده است . بخش داخلی را ، یونیت داخلی یا پنل داخلی (اواپراتور) و همچنین بخش خارجی را ، یونیت خارجی یا پنل بیرونی (كندانسور)می نامند
3-کمپرسور مهمترین قسمت کولر می باشد که بدلیل وجود کمپرسور در بخش خارجی دستگاه صدای حاصل از کار کرد دستگاه به داخل ساختمان منتقل نمی شود، لذا احساس راحتی و آرامش صوتی بیشتری حاصل می گردد.کمپرسور ها را می توان در سه نوع کمپرسور پیستونی ،کمپرسور اسکرول و کمپرسور روتاری تقسیم بندی نمود .
اسپلیت را می توان در انواع مختلفی از جمله اسپلیت های دیواری ، ایستاده ، سقفی ، کاستی و ... تقسیم بندی نمود .
4-کولرگازی یک تکه پنجره ای بسیار متداول بوده و محل نصب آنها در داخل قاب پنجره می باشد .این نوع کولر های گازی بدلیل نوع کمپرسور آنها ، دارای مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگر کولر گازی می باشند.
5-از لحاظ مصرف انرژی اسپلیت ها را می توان در نوع کم مصرف دارای سطح انرژی A که مجهز به اینورتر می باشند و نوع دیگر یا معمولی دارای سطح انرژیB تقسیم بندی نمود .
سایر مقالات:
مزایای سیستم اینورتر در کولر گازی و اسپلیت