- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 1 لایکها
- 205 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
جهت بررسی، انتخاب و خرید چیلر هوا خنک تراکمی یک پارچه و دوپارچه و مقایسه آنها، ابتدا مرور مختصری بر نحوه عملکرد دستگاه چیلر هوا خنک صورت خواهد گرفت، سپس ساختمان چیلرهای تراکمی یک پارچه و دوپارچه تشریح می گردد. پس از آن، به مزایای و معایب پرداخته خواهد شد، تا آگاهی کافی در انتخاب و خرید آن حاصل گردد. در ادامه لطفا با ما همراه باشید.
1- اساس کار چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی)
چیلرهای هوایی یا هوا خنک یک دستگاه تهویه مطبوع بر پایه سیکل تبرید تراکمی است. در این نوع چیلرها، به کمک جریان هوای محیط، حرارت کندانسور دفع میشود. این چیلرها دارای دو مدار (سیکل تبرید و مدار آب خنک شونده) است. مشابه همه سیکل های تبرید تراکمی، گاز مبرد بوسیله کمپرسور (با نیروی الکتروموتور) جریان دارد. گاز داغ وارد کندانسور (نوع هوایی) شده و با عبور از کویل های کندانسور و تبادل حرارت با محیط اطراف، تغییر فاز داده و به مایع مبرد تبدیل می شود. سپس این مایع مبرد، از یک شیر انبساط عبور داده شده و فشار آن شکسته می گردد. مایع مبرد پس از عبور از شیر انبساط، وارد کویل های اواپراتور شده و با گرفتن حرارت، تغییر فاز داده و به گاز مبرد تبدیل می شود و مجددا این سیکل تکرار می شود.
چیلر تراکمی هواخنک (هوایی) بر اساس نوع به کارگیری کندانسور در آنها به دو دسته تقسیم می شوند:
• چیلر تراکمی هواخنک (هوایی) یک پارچه
• چیلر تراکمی هواخنک (هوایی) دو پارچه
2- مزایای چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی)
• قابلیت کارکرد در همه شرایط آب و هوایی
چیلر تراکمی هوایی در همه شرایط آب و هوایی کاربری دارد. این نوع چیلر در مناطق گرم و خشک و همچنین گرم و مرطوب عملکرد مناسبی دارد.
• قابلیت صرفهجویی مصرف آب
با توجه به شرایط موجود، بهترین گزینه در صرفهجویی مصرف آب، استفاده از چیلرهای هوا خنک به جای چیلرهای تراکمی آب خنک و چیلرهای جذبی است که میتواند گام مفیدی در کنترل مصرف آب داشته باشد.
• سرویس، نگهداری و بهره برداری آسان تر
تجهیزات جانبی مورد استفاده در چیلرهای تراکمی هوا خنک کمتر است؛ به همین دلیل هزینه سرویس و نگهداری آن کاهش پیدا میکند؛ و بهرهبرداری از چیلرهای هوا خنک در مقایسه با سایر چیلرها خیلی آسان تر است. همچنین، این دستگاه فاقد برج خنک کننده و سیستم سختی گیر آب در مدار باز است.
• رسوب بسیار کم
در چیلر تراکمی هوا خنک، از آنجایی که کندانسور آن هوایی بوده و مانند چیلر تراکمی آب خنک، از آب خنک کننده در کندانسور استفاده نمیکند، امکان تکمیل رسوب در آن کمتر است. این عامل باعث عمر طولانی کندانسور چیلرهوا خنک خواهد شد.
3- چیلر هوا خنک یک پارچه (Packaged)
ساختمان چیلرهای تراکمی هوا خنک یک پارچه به صورتی است که همه اجزا اصلی (کمپرسور، کندانسور، شیرانبساط و اواپراتور) و حتی متعلقات چیلر داخل یک واحد (یونیت) قرار داشته و به همدیگر کوپل شده¬اند. چون کندانسور این چیلر از نوع هوایی است، الزاما باید در یک محوطه، در فضای باز و آزاد نصب گردد.
دمـاتجهیــز؛ بررسی، انتخاب و قیــمت تجهیزات تاسیســات ســاختمان
4- چیلر هوا خنک دو پارچه (Split)
همانطوری که از نام آن پیداست، این سیستم دارای دو واحد (یونیت) است. یک یونیت برای کندانسور و یک یونیت دیگر که شامل کمپرسور، شیر انبساط و اواپراتور است. معمولاً زمانی از چیلر هوا خنک دو پارچه استفاده می شود که بام ساختمان فضای مناسب برای تحمل وزن چیلر یکپارچه هواخنک را نداشته باشد. در غیر این صورت بهترین سیستم چیلر تراکمی هوا خنک یکپارچه است؛ زیرا به علت هزینه تولید بالا، وجود افت فشار (گاز مبرد در حدفاصل کمپرسور تا کندانسور)، عملیات نصب و نگهداری و... چیلرهای تراکمی هواخنک دو پارچه انتخاب مناسبی نیست. هر چند بسیاری از متخصصان به دلیل اینکه دسترسی راحت تری به موتورخانه دارند، چیلرهای تراکمی هوا خنک دو پارچه را پیشنهاد میکنند.
5- مقایسه، مزایا و معایب چیلر تراکمی هوا خنک یکپارچه و دوپارچه
• عملیات راهاندازی، سرویس و نگهداری آسان
به دلیل یک پارچه بودن، در ساختمان فقط یک فضا را اشغال کرده و عملیات نصب، راهاندازی، سرویس و نگهداری آنها آسانتر است.
• راندمان بالا و مصرف انرژی پایین
به سبب ساختار یک پارچه و کوپل بودن هر دو واحد (کمپرسور و کندانسور)، راندمان دستگاه بالاتر است و امکان افت فشار میان دو یونیت ناچیز است.
• طول لوله کشی کوتاه
بر خلاف چیلر تراکمی دو پارچه، طول لوله کشی مسی سیکل تبرید، در چیلر تراکمی یک پارچه بسیار کم است.
• میزان مبرد کمتر
در یک ظرفیت خاص برای چیلر هوا خنک یکپارچه و دو پارچه، میزان مبرد مصرفی چیلر هوا خنک دو پارچه بیشتر است.
• عملیات نصب و راهاندازی آسان
از آنجایی که چیلر آب خنک دوپارچه دارای دو یونیت مجزا بوده و هر کدام از یونیت ها در یک مکان مجزا نصب می گردند، پس نصب آن پیچیدگی خاصی دارد و مستلزم به دقت بیشتری است. (بر خلاف چیلر هوا خنک یکپارچه)
• دسترسی آسان تر به تجهیزات
دسترسی به تجهیزاتی چون کمپرسور، اواپراتور، شیر انبساط و تابلو برق کنترلی چیلر یک پارچه آسان تر است.
• امکان افت فشار و کاهش ضریب عملکرد پایین در چیلر تراکمی هوا خنک دو پارچه
از آنجایی که در ساختار چیلر تراکمی هوا خنک دو پارچه، محل یونیت کندانسور و کمپرسور از هم دور است، پس امکان کاهش راندمان و افت فشار دستگاه وجود دارد.
6- جمع بندی و نتیجه گیری نهایی
با توجه به بررسی های فنی انجام شده به طور کلی، به علت هزینه تولید بالا، وجود افت فشار گاز مبرد در حدفاصل کمپرسور تا کندانسور، عملیات نصب و نگهداری و... چیلرهای تراکمی هواخنک دو پارچه انتخاب مناسبی نیست. از نقطه نظر مصرف انرژی و هزینههای تولید و نگهداری، انتخاب چیلر تراکمی هواخنک دو پارچه در قیاس با نوع یک پارچه آن، توجه اقتصادی خاصی ندارد.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "چیلر تراکمی هواخنک (هوایی) یک پارچه و دو پارچه " را نیز مطالعه فرمایید.
- اهمیت انتخاب نوع کمپرسور در چیلر تراکمی
- همه چیز درباره چیلر صنعتی
- محاسبه ظرفیت مینی چیلر
- مقایسه داکت اسپلیت با چیلر
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
- چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
دیدگاهها (0)