- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 3201 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
امروزه چیلرها از جمله مهمترین تجهیزات سیستمهای تهویه مطبوع، پرکاربرد و کارآمد برای ایجاد هوای مطلوب در انواع ساختمانها با کاربریهای متفاوت و دارای انواع مختلفی هستند. اگر قصد استفاده از چیلر برای سرمایش واحد مسکونی خود را دارید، در این مقاله میتوانید با بهترین چیلر مسکونی آشنا شوید و چیلری مناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.
چیلر چیست؟ انواع چیلر کدامند؟
چیلرها، یکی از انواع سیستمهای سرمایش مرکزی (واقع در موتورخانه مرکزی) محسوب میشوند که با کاهش دمای آب در گردش مدار تهویه مطبوع و به جریان انداختن آب خنک شده توسط پمپ سیرکولاتور در کویلهای فن کویل و هواساز موجب خنک شدن هوای داخل میشوند. چیلرها در مقیاس های صنعتی و خانگی وجود دارند و از نظر عملکرد به دو گروه کلی چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی تقسیم میشوند.
بعنوان یک برآورد کلی (سرانگشتی) میتوانید برای هر متر مربع از زیر بنای ساختمان مسکونی یا اداری در شرایطآب و هوای نسبتاً معتدل مانند شهرستان های تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، کرمانشاه، رشت، ساری، سمنان، کرج و... حدود 4 تن تبرید ظرفیت برودتی در نظر بگیرید. این برآورد صرف نظر از انتخاب نوع چیلر تراکمی، جذبی یا مینی چیلر برای ساختمان است.
چیلرهای تراکمی
چیلرهای تراکمی خود از نظر عملکرد به سه گروه کلی چیلر تراکمی آبی، چیلر تراکمی هوایی و چیلرهای سانتریفیوژ دستهبندی میشوند. مزیت اصلی چیلرهای تراکمی آبی نسبت به چیلر تراکمی هوایی، قیمت کمتر و راندمان (cop) بالاتر است؛ البته چیلرهای تراکمی هوایی نیز دارای مزایای مختلفی نسبت به نوع تراکمی آبی مانند امکان استفاده در آب و هوای شرجی، عدم نیاز به مصرف آب برای خنک کردن مبرد و کندانسور و امکان نصب در بام ، بالکن و هر فضای دیگر خارج از موتورخانه هستند.
مینی چیلر
یکی از انواع چیلرها مینی چیلرها هستند که به چیلرهای آپارتمانی نیز معروفند؛ در واقع مینی چیلرها، چیلرهای هوایی کوچک و کمصدایی هستند که میتوان آنها را بهترین چیلر مسکونی نامید. از آنجایی که مینی چیلرها دارای ظرفیت کمتر از 20 تن تبرید و ابعاد کوچک هستند در آپارتمانها، ویلاها و واحدهایی که میخواهند سرمایش مستقلی داشته باشند، مورد استفاده قرار میگیرند.
نحوه عملکرد مینی چیلر
مینی چیلر، نوعی دستگاه سردکننده آب است که در فضاهایی مانند حیاط، بالکن، پشت بام و... تعبیه میشود و عملکرد آن با فن کویلهای نصب شده در محیط مورد نظر تکمیل شده و یک سیستم سرمایشی تهویه مطبوع را به وجود میآورد. مینی چیلرها در ظرفیتهای پایین برای یک واحد مسکونی استفاده میگردند و نیروی محرکه در آنها از برق شهری یک و سه فاز تامین میشود.
نحوه عملکرد مینی چیلرها به این صورت است که آب پس از عملیات تبرید و خنکسازی، توسط پمپ و به وسیله لولهکشی به کویل فن کویل ها منتقل میشود. در ادامه فن دمنده، هوای روی فن کویل را که آب سرد در آن جریان دارد، به محیط هدایت میکند. به این ترتیب عملیات خنکسازی محیط به وسیله فن کویل ها و دستگاه مینی چیلر انجام میشود.
مزایای استفاده از مینی چیلر
استفاده از مینی چیلر به عنوان یکی از تجهیزات تهویه مطبوع مورد استفاده در ساختمان مسکونی، دارای مزایای مختلفی نسبت به سایر انواع چیلر است که مهمترین آنها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- مینی چیلر، ابعاد کوچکی دارد و میتوان به راحتی آن را در مکانهایی با فضای کم نصب کرد. با استفاده از مینی چیلر دیگر نیاز به فضای چیلر مرکزی در موتورخانه یا اسپلیت ها و داکت اسپلیت در واحد نیست.
- مینی چیلرها در فضای آزاد نصب میشوند و از طریق لولهکشی به فن کویلهای داخل ساختمان متصل میشوند. از آنجایی که ارتباط مینی چیلر مستقر در بیرونِ محیط و فنکویلهای داخل ساختمان به وسیله لوله کشی معمولی انجام می پذیرد، هزینه نصب و اجرای لولهکشی آنها در مقایسه با دستگاههایی مانند چیلر مرکزی در موتورخانه ساختمان پایین است.
- مقدار ماده مبرد موجود در مدار مینی چیلر نسبت به چیلر مرکزی کمتر است و علاوه بر کاهش قیمت مینی چیلر موجب اثرات مخرب زیست محیطی کمتری میشود.
- مینی چیلرها قابلیت لولهکشی برای فواصل طولانی را دارند و به راحتی میتوان آنها را در مکانی خارج از دید مانند پشت بام نصب کرد و آنها را با لولهکشی به فن کویلهای مستقر در ساختمان متصل نمود.
- در مینی چیلرها امکان کنترل دقیق دما در هر فن کویل وجود دارد؛ به عنوان مثال یک فرد میتواند دمای اتاق خود را بر روی 22 درجه سلسیوس و فرد دیگری روی 26 درجه سلسیوس تنظیم نماید.
- در صورت استفاده از مینی چیلرها در یک ساختمان، هزینه های ناشی از دستگاه های تهویه مطبوع واحدها از یکدیگر کاملا مستقل خواهد بود.
- برای تعیین ظرفیت مینی چیلر و فن کویلهای مورد نیاز پروژه، پس از تعیین متراژ زیربنا و کاربری ساختمان میتوانید با کارشناسان مجموعه دماتجهیز در ارتباط باشید.
چیلر جذبی
چیلرهای جذبی از نظر تامین انرژی گرمایی شامل چهار نوع چیلر جذبی آبگرم، چیلر جذبی آب داغ، چیلر جذبی شعله مستقیم و چیلر جذبی بخار میشوند. همچنین چیلرهای جذبی از نظر نحوه عملکرد به انواع چیلرهای جذبی سینگل افکت، دبل افکت و چیلرهای جذبی دایرکت فایر تقسیم میشوند.
نتیجه گیری درباره بهترین چیلر مسکونی
مینی چیلر، نوعی دستگاه سردکننده تهویه مطبوع مستقل است که در فضاهایی مانند حیاط ساختمان، پشت بام و... تعبیه میشود و عملکرد آن با فن کویلها و هواساز نصب شده در واحد مسکونی یا اداری مربوطه تکمیل شده و یک سیستم سرمایشی تهویه مطبوع را به وجود میآورد. مینی چیلرها دارای ظرفیت محدود و قابل استفاده در یک واحد مسکونی به صورت مجزا هستند، در نتیجه بهترین چیلر مسکونی مستقل محسوب میشوند. ابعاد کوچک، هزینه پایین اجرای لوله کشی، هزینه مستقل تهویه مطبوع واحدها، استفاده از ماده مبرد کمتر و امکان کنترل دقیق دما در فن کویل در هر اتاق از جمله مزایای مهم مینی چیلرها هستند.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مرجع خرید تجهیزات تأسیسات ساختمان و کلیه دستگاههای تهویه مطبوع، از سال 1383 و دارای 3 جواز کسب معتبر)، انواع دستگاه مینی چیلر و صدها محصول دیگر را با تضمین اصل بودن کالا، گارانتی معتبر و قیمت مناسب ارائه مینماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشاوره و انتخاب چیلر یا مینی چیلر مورد نیاز ساختمان میتوانید در ساعات اداری از طریق شمارهتلفن: 88822550-021 با کارشناسان دماتجهیز تماس حاصل فرمائید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله بهترین چیلر مسکونی را نیز مطالعه فرمایید.
- چیلر خانگی
- چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو
- اهمیت انتخاب نوع کمپرسور در چیلر تراکمی
- محاسبه ظرفیت مینی چیلر
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
مینی چیلر تراکمی هواخنک رویال کول
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
مینی چیلر هوا خنک 5 تن تبرید دماتجهیز مدل DT.MC5
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
دیدگاهها (0)