- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 3654 بازدیدها
- 2 دیدگاهها
دستگاه های هواساز بر اساس نوع کاربری، کنترل جریان هوا، زون بندی، قرار گیری فن دمنده، ظرفیت خروج هوا و ... در انواع مختلف طراحی و تولید می گردند، اما مهم ترین انواع آن ها به صنعتی و خانگی تقسیم می شوند. از نظر ساختاری بین این دستگاه ها تفاوتی وجود ندارد و فقط ابعاد آن ها، نوع فیلترهای به کار رفته، مجهز بودن یا نبودن به تجهیزات رطوبت گیر و رطوبت زن و نیز درصد هوای برگشتی به دستگاه ها متفاوت است. در ادامه این مقاله به بررسی مصرف برق هواساز خانگی می پردازیم.
عملکرد مصرف برق هواساز خانگی
اساس کار هواساز خانگی تأمین هوای مطلوب از نظر دما، رطوبت و فاقد ذرات آلوده کننده در فضای ساختمان های مسکونی و اداری است. عملکرد این هواسازها به گونه ای است که هوا را از کویل های سرمایشی و گرمایشی عبور می دهند و پس از تنظیم درجه حرارت هوا، در صورت نیاز با استفاده از دستگاه های رطوبت زن، میزان رطوبت هوا را نیز تنظیم می کنند. همچنین به وسیله فیلترهای مختلف، آلاینده های موجود در هوا را جذب می کنند.
در هواسازهای خانگی نیز همانند سایر تجهیزات میزان مصرف انرژی بسیار حائز اهمیت است. دستگاه های هواساز کم مصرف محبوبیت بیش تری بین مشتریان دارند و به این دلیل شرکت های تولید کننده این گونه تجهیزات می بایست این مساله را مد نظر قرار دهند.
در فصل زمستان مصرف برق در هواسازهای خانگی قابل توجه نیست چرا که گرما معمولا به وسیله آبگرم يا گاز تولید شده و به هواساز خانگی منتقل می شود. ولی در فصل تابستان هواسازهای تبخیری به صورت مستقل ایجاد سرمایش می کنند که به طبع مستلزم مصرف برق بیش تری هستند.
مصرف برق هواسازهای تبخیری (ایرواشر) برای یک واحد آپارتمانی مسکونی یا اداری با متراژ تقریبی 150 متر مربع در شرایط تهران، تقریبا معادل مصرف برق کولرهای آبی در ظرفیت مشابه است. زیرا فقط دارای یک الکتروموتور 1/2 یا 3/4 اسب (حدود 400w وات) به همراه یک پمپ آب کوچک هستند. اما مصرف برق هواسازهای تبریدی با کویل DX به دلیل داشتن کمپرسور، خیلی بالاتر (حدود 3000 تا 4000 وات) از کولر آبی یا ایرواشر است.
بازیابی حرارتی و کاهش مصرف برق در هواسازهای خانگی
به طور کلی هر چقدر که راندمان دستگاه بالاتر می رود مصرف برق هواساز کاهش خواهد داشت. یکی از روش های افزایش راندمان در هواسازهای خانگی بازیابی حرارتی (Heat Recovery) است که موجب اختلاط جریان هوای تازه ورودی به دستگاه و جریان هوای خروجی از آن می شود. با استفاده از این روش، ملزومات حرارتی هواساز کاهش یافته و در ابعاد سیستم و مصرف انرژی آن نیز صرفه جویی می گردد.
استفاده از ترموستات و کاهش موثر مصرف برق هواسازهای خانگی
ترموستات دستگاهی است که موجب بهینه شدن مصرف برق هواساز خواهد شد. به این صورت که دمای دلخواه به وسیله آن تنظیم شده و میزان کارکرد هواساز کنترل می شود. بدین ترتیب دستگاه به طور دائم کار نخواهد کرد و این موضوع موجب کاهش مصرف برق خواهد شد.
کنترل مصرف برق هواساز از طریق اینورتر
راه اندازی دستگاه های هواساز از طریق اینورتر این امکان را به وجود می آورد که ابتدا دستگاه با سرعت متغیر شروع به کار می نماید و پس از رسیدن به دمای از پیش تعیین شده توسط سنسور دما دور الکتروموتور تغییر پیدا می کند. بدین ترتیب دمای سالن ها حفظ شده و بازده هوادهی دستگاه نیز قابل کنترل است. این مورد موجب کاهش برق مصرفی دستگاه می شود.
تاثیر فیلترها در مصرف برق هواسازهای خانگی
تمیز بودن فیلترهای ثانویه یا فیلترهای کیسهای نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح دستگاه های هواساز خانگی خواهند داشت. فیلترهای کیسهای تمیز دارای مواد بسیار نرم و انعطاف پذیری هستند و این ویژگی به آن ها اجازه میدهد تا ذرات بسیاری بر روی آن ها جذب شوند. در صورتی که فیلترهای کیسهای کثیف باشند، به دلیل مقاومت در برابر جریان حرکت هوا، کار برای آن ها سختتر خواهد شد. این بدان معنا است که فیلتر باید فشار بیش تری را متحمل شود که در این صورت دستگاه انرژی بیش تری مصرف خواهد کرد. بنابراین جهت کاهش برق مصرفی دستگاه هواساز خانگی میبایست از تمیز بودن این فیلترها مطمئن بود.
مصرف برق در هواسازهای خانگی با سیستم تبخیری و DX
در هواسازهای دارای کویل انبساط مستقیم یا همان DX (مخفف Direct Expansion) که بر مبنای سیکل تبرید تراکمی کار می کنند، از سیال آب به عنوان سیال واسطه انتقال حرارت استفاده نمی شود و ماده مبرد به طور مستقیم عمل سرمایش و گرمایش هوا را انجام می دهد. از این رو به آن ها فن کویل یا هواساز با کویل انبساط مستقیم یا همان هواساز با کویل DX گفته می شود. این نوع از هواسازها برخلاف هواسازهای بر پایه سیستم تبخیری جهت سرمایش از کمپرسور استفاده می کنند. بنابراین مصرف برق هواسازهای دارای کویل انبساط مستقیم (تبریدی) از هواسازهای تبخیری بیشتر است.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص مصرف برق هواسازهای خانگی و همچنین عوامل موثر بر آن پرداخته شد. شما می توانید برای مشاهده انواع هواسازهای خانگی با ظرفیت ها متفاوت و مدل های معمولی و اینورتر، برند های برتر این محصولات، مقایسه قیمت و خرید دستگاه های هواساز خانگی، به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع معتبر از سال 1383 و دارا بودن 3 جواز کسب معتبر) مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، میتوانید در ساعات اداری با کارشناسان دماتجهیز تماس حاصل فرمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "مصرف برق هواساز خانگی" را نیز مطالعه فرمایید.
- دستگاه هواساز چیست
- مقایسه انواع هواساز
- هواساز آپارتمانی
- فن کویل انواع عملکرد و برآورد ظرفیت
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
هواساز 10000cfm دماتجهیز مدل DT-AHU-100
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
دیدگاهها (2)