- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 3567 بازدیدها
- 1 دیدگاهها
همان طور که میدانید هواساز دستگاهی برای تامین هوای مطبوع و سالم، با دستیابی به دما و رطوبت مناسب در مراکز بزرگ، بیمارستانها، ادارات و ... است. دستگاه های هواساز بر اساس نوع کاربری، ظرفیت خروج هوا، کنترل جریان هوا، زون بندی، قرارگیری فن دمنده و ... در انواع مختلفی طراحی و تولید می گردند. اما موضوع مورد بحث در این مقاله، دو نوع هواساز است که بر حسب میزان خلوص و تمیزی یا در واقع فیلتراسیون هوای خروجی تقسیم می شوند. این دستگاه ها هواسازهای هایژنیک و معمولی هستند که در ابتدا به شرح ویژگی های هواساز هایژنیک پرداخته و سپس تفاوت هواساز هایژنیک و معمولی را بررسی می کنیم.
هواساز هایژنیک Hygienic چیست؟
این نوع هواساز معمولا در ظرفیت 1500 تا 65000 فوت مکعب بر دقیقه تولید می شوند و قادرند که علاوه بر تامین هوای سرد یا گرم مورد دلخواه، میزان آلاینده ها و ذرات معلق در هوا را با بالاترین میزان کیفیت (تا 99.99 درصد) کنترل نمایند.
دستگاه های هواساز هایژنیک (Hygienic) در مکان هایی مانند بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، واحدهای بهداشتی، اتاق های عمل، صنایع دارویی و مواد شیمیایی و ... که وجود هوای استریل و عاری از میکروارگانیسم ها ضرورت دارد کاربرد دارند. به همین دلیل هواساز هایژنیک به نام هایی چون هواساز بهداشتی، هواساز بیمارستانی، هواساز آنتی باکتریال و هواساز clean air نیز مشهور است.
اجزای سازنده هواساز هایژنیک
ساختار هواسازهای هایژنیک بسیار مشابه هواسازهای معمولی بوده و تنها در بخش فیلتراسیون متفاوتند. این دستگاه ها از اجزای مختلفی همچون بدنه، کویل های سرمایشی و گرمایشی، فن، الکتروموتور، تجهیزات رطوبت زن و رطوبت گیر، فیلتر، دمپر و مجراهای خروجی و ورودی تشکیل شده است.
عملکرد هواسازهای هایژنیک
نحوه کار هواسازهای هایژنیک مشابه هواسازهای معمولی است ولی در فرآیند فیلتراسیون آن با هم متفاوتند. بدین صورت که در هواسازهای هایژنیک ابتدا هوای گرفته شده از محیط بیرون توسط دمپرها از روی پیش فیلترهای فلزی توری شکل عبور می کند تا مانع ورود ذرات جامد (تا قطر 5 میکرون) به داخل دستگاه شود. سپس در مرحله دوم هوا از فیلترهای ثانویه یا همان فیلترهای کیسه ای عبور می کند و هوا تا حدود 85 درصد نیز تصفیه می گردد. در مرحله آخر از مراحل فیلتراسیون، هوا از فیلترهای هپا و اولپا عبور می کند و تا 99.99 درصد از آلاینده ها (ذرات ریز با قطر بین 0.1 تا 0.3 میکرون) از آن گرفته میشود. سپس هوای پاک از کویل های گرمایشی و سرمایشی که به دیگ بخار و چیلر متصل است، عبور می کند. در نهایت هوای مطبوع و پاک رطوبت زنی شده و سرانجام توسط فن سانتریفیوژ از خروجی دستگاه خارج می شود.
ناگفته نماند که گاهی از لامپ uv ، با استفاده از تابش اشعه ی ماورای بنفش به هوای عبوری در طول هواساز نیز به عنوان مکملی جهت از بین بردن میکروارگانیسم های موجود استفاده می شود.
تفاوت هواساز هایژنیک و معمولی
هواسازهای هایژنیک و معمولی در مواردی مانند نوع فیلتراسیون، نوع کاربری، جنس بدنه دستگاه و میزان آب بندی آن، تفاوت در فن و الکتروموتور و در قیمت با هم تفاوت دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
1- تفاوت در نوع فیلتراسیون هوا ساز
یکی از مهم ترین تفاوت های هواساز هایژنیک و معمولی، نوع فیلتر به کار رفته در آن ها است. در هواسازهای هایژنیک از فیلترهای مختلفی همچون فیلتر کیسه ای، هپا و یا اولپا استفاده می شود که قادر به جذب تمام میکروارگانیسم های معلق در هوا هستند. اما در هواسازهای معمولی از فیلترهای آلومینیومی و گاها از فیلترهای کیسه ای قابل شستشو استفاده می شود که توانایی جذب میکروارگانیسمها را ندارند و فقط ذرات ریزی مانند گرد و غبار را جذب می کنند. به همین جهت از هواسازهای هایژنیک در اماکن حساس که نیاز به هوای استریل، عاری از میکروب و سایر ذرات معلق است استفاده می شود.
2- تفاوت در نوع کاربری هواساز
از هواساز هایژنیک در اماکن حساس مانند بیمارستان ها، کارخانه های داروسازی، صنایع غذایی و ... که نیاز به هوای استریل دارند مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که هواسازهای معمولی گزینه مناسبی برای استفاده در ساختمان های مسکونی و تجاری، پاساژها، سوله ها، باشگاه ها و از این قبیل هستند.
3- تفاوت در جنس بدنه و میزان آب بندی هواساز
از آنجایی که استیل مانع از رشد میکروارگانیسم ها می شود، از ورق استنلس استیل یا فولاد ضد زنگ در ساخت بدنه و همچنین روکش های داخلی هواسازهای هایژنیک استفاده می شود. بدین صورت از تشکیل رسوبات و درنتیجه رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می گردد.
به علاوه در هواسازهای هایژنیک تمامی سطوح داخلی دستگاه با استفاده از روکش سیلیکونی ضد آب پوشش داده می شود. این نوع پوشش مانع از نفوذ رطوبت به هواساز خواهد شد. همچنین کویل هواسازهای هایژنیک دارای روکش هیدروفیلیک بوده که این روکش خاصیت آنتی باکتریال دارد و از رشد و تکثیر میکروب ها جلوگیری می کند.
4- تفاوت هواساز هایژنیک و معمولی در فن و الکتروموتور
ظرفیت تولید هوا در هواساز به قدرت فن و الکتروموتور آن بستگی دارد. از آنجایی که وظیفه هواسازهای هایژنیک تأمین هوای پاک در محیط های حساس است و برای عبور هوا از فیلترهای متعدد نیاز به فشار هوای بالایی وجود دارد، در این دستگاه ها از الکتروموتورهای پرقدرت (فشار استاتیکی بالا) استفاده می شود.
5- تفاوت در قیمت هوا ساز هایژنیک و معمولی
از دیگر تفاوت های بین هواساز هایژنیک و معمولی تفاوت در قیمت آن ها است. هواسازهای هایژنیک به دلیل برخورداری از امکانات پیشرفته تری مانند فیلترهای متعدد، سنسورهای دما، فشار و رطوبت، موتور قوی تر، جنس و روکش بدنه و کویل ها و ... نسبت به مدل های معمولی قیمت بیش تری دارند.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله سعی بر این شد تا به معرفی هواساز هایژنیک و سپس به بررسی تفاوت های آن با هواساز معمولی بپردازیم و امیدواریم که مطالب مفیدی را در این خصوص ارائه داده باشیم. شما می توانید برای مشاهده و مقایسه انواع هواساز معمولی و هایژنیک و سایر انواع آن با برندها و ظرفیت های مختلف، و همچنین اطلاع از قیمت به روز محصولات، به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تأسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارا بودن 3 جواز کسب معتبر) مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، می توانید در ساعات اداری با کارشناسان دماتجهیز تماس حاصل فرمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله هواساز هایژنیک را نیز مطالعه فرمایید.
- دستگاه هواساز چیست
- مقایسه انواع هواساز
- هواساز آپارتمانی
- فن کویل چیست
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
- کاربرد چیلر در ساختمان
- همه چیز درمورد ساختار و کاربرد هواساز ها
- مقایسه مزایا و معایب فن کویل و هواساز
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید
محصولات مرتبط
هواساز 15000CFM همیار تهویه مدل HT-AHU-15000
زمان تحویل : (هماهنگی با کارشناسان فروش)
✔️ خدمات قبل از فروش:
- مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
دیدگاهها (1)