- تجهیزات گرمایشی
- 0 لایکها
- 7446 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
سیستم گرمایش از کف (Floor Heating) یکی از جدیدترین سیستمهای گرمایشی است که قابل نصب و اجرا در کف ساختمان می باشد. این نوع سیستم گرمایشی توسعه یافته و ارتقا یافته رادیاتور است و در دو نوع گرمایش از کف با آب گرم و گرمایش از کف با برق وجود دارد.
در سیستم گرمایش از کف با آب گرم با نصب لوله های پنج لایه ای در کف ساختمان، آب گرم تولید شده توسط بویلر (پکیج) یا موتورخانه شوفاژ، بوسیله پمپ سیرکولاتور در لوله ها جریان می یابد.
در سیستم گرمایش از کف برقی به جای لوله های پنج لایه از کابل حرارتی مخصوص استفاده می شود و با عبور جریان الکتریسته از کابلها، کف ساختمان گرم می شود.
عملکرد سیستم گرمایش از کف
عملکرد سیستم گرمایش از کف بدین صورت است که با اختلاف دمای بیرون و داخل خانه، ترموستات سیستم به کار می افتد و با روشن شدن سیستم منبع حرارتی، آب گرم می شود و به اندازه دمای از پیش تعیین شده دمای آب بالا می رود. سپس آب گرم شده درون محفظه اختلاط با آبی که حرارت خود را به فضای مورد نظر داده ترکیب می شود تا به دمای مورد نیاز فضا برسد. پمپ سیرکولاتور آب ترکیب شده را به درون لوله هایی که از قبل در کف سازی خانه تعبیه شده منتقل می کند. آب موجود در این لوله ها، حرارت را به کف خانه انتقال می دهد. میزان تراکم لوله ها و یا سیم های حرارتی استفاده شده می بایست بر اساس معیار شرایط آب و هوای آن منطقه توسط مهندسین تاسیسات و انتقال حرارت انتخاب شود.
برای بهره برداری در شرایط دمایی مناسب از سیستم های گرمایشی از کف، معمولاًدمای پکیج گرمایشی یا موتورخانه ویلا یا ساختمان را روی عدد 35 و نهایتاً 43 درجه سلسیوس تنظیم می کنند.
انواع سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف به طور کلی در دو دسته سیستم تر و سیستم خشک تقسیم بندی می شوند: در پمپ های سیستم های گرمایشی تر، آب گرم به درون لوله های زیر کف فرستاده می شود اما در سیستم های گرمایشی خشک از کویلهای الکتریکی در زیر کف خانه استفاده می شود تا گرمایش مورد نظر تولید شود. به طور کلی سه نوع سیستم گرمایش از کف وجود داد:
- گرمایش با هوای گرم: از آنجا که هوا نمی تواند گرما را برای مدت زمان زیادی در خود نگه دارد، لذا به کار بردن این روش در محیط های مسکونی، مقرون به صرفه نخواهد بود.
- گرمایش با جریان الکتریسته: سیستم گرمایشی با این روش تنها زمانی مقرون به صرفه است که قیمت انرژی الکتریکی کم باشد و یا منابع سوخت فسیلی مانند گاز به راحتی در دسترس نباشد.
- گرمایش با آب گرم: سیستم گرمایش با آب گرم در مقایسه با دو روش دیگر مقرون به صرفه تر و بسیار رایج تر است.
نکات مهم در نصب و راه اندازی سیستم گرمایش از کف
- در راه اندازی سیستم گرمایش از کف طرح کلی موتورخانه باید توسط مهندس تاسیسات انجام شود.
- در هنگام راه اندازی سیستم گرمایش از کف به افزایش دمای آبی که وارد سیستم می شود توجه داشته باشید؛ زیرا این افزایش دما باید به گونه ایی باشد که لوله های آب گرم، دیگ آب گرم و لایه بتنی در کف واحد، دچار تنش حرارتی نشوند.
- در هنگام لوله کشی به این نکته دقت نمائید که لوله ها از روی هم و یا از زیر دیوار عبور نکنند.
- لوله های سبز یا پلی پروپیلن به دلیل اینکه دچار نشتی و ترک خوردگی می شوند گزینه مناسبی برای تامین گرمایش از کف نیستند.
- در لوله کشی سیستم گرمایش از کف نمی توان از اتصالاتی همچون سه راهی در کف ساختمان استفاده کرد.
- بعد از اجرای درست سیستم گرمایش از کف و انجام تست فشار و عدم نشتی آب، مرحله بتن ریزی قابل اجراست. برای تهیه ملات بتن باید از مصالح با دانه بندی ریز استفاده شود.
- چنانچه ضخامت لایه ملات یا بتن کف بیشتر از حد مورد نیاز اجرا شود، گرمایش کافی و مناسب تامین نخواهد گردید.
- لایه بتنی به مدت یک هفته نباید در معرض بارهای سنگین قرار گیرد وکاملا خشک شود.
- آب گرم در هر مدار می بایست بصورت جداگانه جریان یابد.
- شیر هواگیری لزوماً باید بر روی کلکتور برگشت نصب شود.
- کلکتور برگشت باید بالاتر از کلکتور رفت قرار گیرد زیرا با انجام این کار هوایی که در آب است بهتر از سیستم بیرون می رود.
- فاصله بین لوله ها و طول مدارها باید بر اساس نقشه های مهندسی و تایید شده اجرا شود.
کاربرد سیستم گرمایش از کف
این نوع از سیستم های گرمایشی تقریبا برای اکثر فضاها و ساختمانها با کاربری های مختلف قابل اجرا و پیاده سازی است. در ادامه به ذکر این موارد می پردازیم:
ساختمانهای مسکونی خصوصا ویلاها در مناطق مرطوب.
برای خشک کردن زمین و جلوگیری از یخ زدگی اماکن ورزشی همانند استخرها، زمینهای تنیس، فوتبال، گلف و ...
قابل استفاده در معابر، رمپ ها، آشیانه هواپیما، باندهای فرودگاه، بام ها و ... برای خشک کردن، ذوب کردن برف و یخ و جلوگیری از یخ زدگی
سیستم گرمایش از کف یکی از بهترین روشهای گرمایشی است که در سالنهای مرغداری برای به حداقل رساندن مصرف انرژی و نگه داشتن گرما در سطوح پایین قابل اجراست. این سیستم ها موجب کاهش رطوبت سطح شده و باعث کاهش بیماری های دامی می شود.
سیستم های گرمایش از کف، گزینه مناسبی برای به حداقل رساندن سرعت گردش هوای گرمایش در صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی و صنایع غذایی است. این سیستم ها به دلیل نداشتن هزینه نگهداری و تعمیرات و مزایای دیگر برای کارخانجات بهترین گزینه هستند.
سیستم های گرمایش از کف قابل استفاده در مکانهایی همچون مدارس، هتلها، گلخانه ها، موزه ها، رستورانها، سینماها، فروشگاهها، اماکن تاریخی و مساجد می باشند.
مزایای سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف در مقایسه با سیستم های گرمایشی دیگر همچون: فن کوئل، رادیاتور و بخاری در صرفه جوئی مصرف انرژی و آسایش و رفاه ساکنین ساختمان دارای مزایای بسیاری است. این مزایا عبارتند از:
- کاهش مصرف سوخت
- حذف هزینه استهلاک رادیاتور و شیر مربوطه
- ایجاد گرمای یکنواخت و دلپذیر
- آزادی عمل در چیدمان یا دکوراسیون محیط
- استفاده از فوم که عایق حرارت و صدا میباشد
- گرمایش مطبوع
- خشک بودن دائمی کف
- ایمنی و آسایش بیشتر
- صرفه جویی در مصرف انرژی
معایب سیستم گرمایش از کف
- لختی و کندی در گرمایش
- امکان اشتباه در اجرا، نشتی یا یخ زدگی
هزینه و قیمت سیستم گرمایش از کف
قیمت گرمایش از کف به نوع برند لوازم و متریال مورد استفاده در آن بستگی دارد و برای هر متر مربع لوازم، طراحی و اجرا نیز محاسبه می شود. راه اندازی و اجرای یک سیستم گرمایش از کف به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- نوع کاربری ساختمان
- نوع طراحی و معماری ساختمان
- ابعاد و فضای مفید ساختمان
- نوع، جنس و کیفیت تجهیزات مصرفی
- شرایط آب وهوایی محل پروژه
دمـاتجهیــز؛ بررسی، انتخاب و قیمت تجهیزات تأسیسات
سخن پایانی
برای بررسی، انتخاب و خرید تجهیزات، لوله ها و اتصالات موردنیاز سیستم گرمایش از کف ویلا یا پروژه خود لطفاً در ساعات اداری با کارشناسان بخش تجهیزات گرمایشی و موتورخانه در مجموعه تخصصی دماتجهیز از طریق تلفن 88822550-021 تماس بگیرید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "نکات مهم در سیستم گرمایش از کف" را نیز مطالعه فرمایید.
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
دیدگاهها (0)