- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 2624 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
همان گونه که از نام این چیلر پیداست واژه اسکرال برگرفته از نام و نوع کمپرسور به کار رفته در آن که از نوع اسکرال است می باشد. کمپرسورهای اسکرال در تهویه مطبوع خانگی، اداری و سردخانه ها و در تناژهای کم و متوسط تا 150 تن تبرید مورد استفاده قرار می گیرد. در نیازهای با تناژ تبرید بالا از چیلرهای اسکرال به صورت ترکیبی و یا از چیلرهای اسکرو، پیستونی یا سانتریفیوژ بیش تر استفاده می شود.
اجزا و ساختار چیلر اسکرال مانند سایر انواع چیلر که بر اساس سیکل تبرید تراکمی عمل می کنند می باشد و فقط در نوع کمپرسورها با یک دیگر تفاوت دارند. چیلرهای اسکرال از نظر نوع کندانسور به دو دسته آبی (دارای کندانسور آب خنک) و هوایی (دارای کندانسور هوا خنک) تقسیم می شوند. در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی چیلر اسکرال و کاربرد آن بپردازیم.
ساختار و عملکرد چیلر اسکرال
ساختار و اجزای چیلر اسکرال مشابه سایر انواع چیلر های تراکمی بوده و فقط نوع کمپرسور به کار رفته در آن متفاوت است. کمپرسور اسکرال متشکل از دو مارپیچ حلزونی شکل ثابت و متحرک است که داخل یک دیگر قرار گرفته اند و با چرخش محور مارپیچ متحرک در مارپیچ ثابت، گاز مبرد مکش شده را متراکم می کنند و به این صورت دما و فشار آن افزایش می یابد. گاز مبرد متراکم شده از طریق لوله های مربوطه وارد کندانسور گردیده و پس از عمل تقطیر وارد شیر انبساط شده و دچار افت فشار می شود. سپس با کاهش فشار مبرد، دمای آن کاهش می یابد. پس از انتقال مایع مبرد به اواپراتور، با گرفتن حرارت سیال (آب یا گاز) اطراف کویل مجدداً به شکل گاز درآمده و در نهایت باز هم به کمپرسور وارد میشود و این سیکل تبرید تراکمی به طور مداوم تکرار می گردد.
مزایای چیلر اسکرال
از آن جایی که کمپرسورهای اسکرال تعداد قطعات رفت و برگشتی و اصطکاکی کمتری نسبت به سایر کمپرسورها دارند به عنوان کمپرسورهایی با پایین ترین میزان صدا و لرزش شناخته می شوند. بنابراین چیلرهای اسکرال به دلیل استهلاک پایین از طول عمر بیش تری برخوردارند.
از دیگر مزایای چیلر اسکرال می توان به کارکرد بهینه کمپرسور آن در حالت کم باری اشاره نمود که این به دلیل راندمان بالای آن است. در نتیجه کاهش مصرف برق و هزینه های ناشی از آن را خواهیم داشت. امروزه از تکنولوژی اینورتر در الکتروموتور کمپرسورها جهت افزایش یا کاهش دور آن که متناسب با نیاز برودتی (سرمایشی) است استفاده می شود که خود موجب کاهش مصرف برق دستگاه می گردد.
همچنین توصیه می شود که جهت افزایش ظرفیت چیلرهای اسکرال، آن ها را به صورت مدولار طراحی و تولید کنند. به طور مثال در یک چیلر 80 تن تبرید به جای استفاده از یک کمپرسور 80 تن از 2 کمپرسور 40 تن یا چهار کمپرسور 20 تن استفاده می شود و برای هر کمپرسور یک مدار تبرید مجزا در نظر گرفته می شود. به این ترتیب بر حسب میزان نیاز به برودت در چیلر، کمپرسورها به تدریج وارد مدار می گردند. که این امر موجب کاهش موثر مصرف برق چیلر اسکرال از یک طرف و افزایش طول عمر تجهیزات از طرف دیگر می گردد.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا به شرح چیلر اسکرال و کاربردهای آن بپردازیم. امیدواریم که مطالب مفیدی را در این خصوص ارائه داده باشیم. شما می توانید برای مشاهده و مقایسه انواع چیلرها و همچنین چیلر اسکرال، با برندها و ظرفیت های مختلف و همچنین اطلاع از قیمت به روز آن ها، به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارا بودن 3 جواز کسب معتبر) مراجعه نمایید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، می توانید در ساعات اداری با کارشناسان فروش دماتجهیز تماس حاصل فرمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله چیلر اسکرال و کاربرد آن را نیز مطالعه فرمایید.
- همه چیز درباره چیلر صنعتی
- چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو
- اهمیت انتخاب نوع کمپرسور در چیلر تراکمی
- محاسبه ظرفیت مینی چیلر
- تفاوت چیلر با برج خنک کننده
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید
دیدگاهها (0)