- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 4043 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
مینی چیلر ها یکی از انواع تجهیزات سرمایشی هستند که از آب بعنوان سیال ناقل حرارت در آنها استفاده میگردد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با نحوه عملکرد، مزایا و معایب مینی چیلر نسبت به دستگاه های تهویه مطبوع دیگر بیشتر آشنا شوید.
نحوه عملکرد مینی چیلر
نحوه عملکرد مینی چیلر ها مانند چیلرهای تراکمی براساس سیکل تبرید تراکمی میباشد، بدین روش که ابتدا بخار یا گاز مبرد توسط کمپرسور متراکم گردیده و فشار و دمای آن افزایش مییابد و در مرحله بعد گاز مبرد با فشار و دمای بالا وارد کندانسور شده و از طریق کندانسور گرمای مبرد به محیط بیرون منتقل میشود به طوری که در انتهای کندانسور گاز مبرد تبدیل به مایع میگردد. در ادامه مایع خروجی از کندانسور با عبور از شیر انبساط، افت فشار بسیار شدیدی پیدا کرده و وارد اواپراتور میگردد. مایع مبرد در اواپراتور با گرفتن گرمای آب سیستم تهویه مطبوع بعنوان سیال واسط مجدداً بخار شده و به طرف کمپرسور هدایت میگردد؛ این چرخه برای تأمین سرمایش محیط به صورت پیوسته برقرار است.
در مرحله بعد، آب خنک خروجی از مینی چیلر ها که معمولاً از ظرفیت 3 تن تا 15 تن تبرید تولید می شوند(7 درجه سانتیگراد) بعنوان سیال واسط از طریق سیستم لوله کشی به سمت فن کویل ها که در قسمت های مختلف ساختمان مربوطه تعبیه گردیدهاند پمپاژ میگردد. با عبور آب خنک از کویل داخلی فن کویل و از طرفی عبور حجم هوا از سطح کویل، فن کویل هوایی خنک و مطبوع را برای ما به ارمغان میآورد. آب خروجی از فن کویل که خنکی خود را به فضاهای ساختمان منتقل نموده و دمای آن افزایش پیدا کرده است، مجدداً به سمت مینی چیلر هدایت شده تا عملیات خنک سازی این آب در آن صورت پذیرد.
مزایای استفاده از مینی چیلر
مینیچیلر ها که درواقع یکی از انواع چیلرهای تراکمی هواخنک با ظرفیت پایین 3 تا 15 تن تبرید هستند، دارای مزایایی به شرح ذیل میباشند.
- دارای ابعاد کوچک و قابل نصب در فضاهایی نظیر تراس و یا بالکن برای به حداقل رساندن مسیر لوله کشی رفت و برگشت از مینی چیلر به فن کویل ها.
- دارای قدرت خنک کنندگی بسیار بالا با قابلیت تولید هوایی بسیار مطبوع و خنک.
- مناسب استفاده و پرکاربرد در مناطق و شهرهایی که دارای آب و هوای گرم و شرجی در تابستان هستند.
- برخورداری از هزینه اجرای کمتر نسبت به سایر تجهیزات سرمایشی نظیر داکت اسپلیت و یا VRF. (ارتباط بین مینی چیلر و فن کویل ها از طریق سیستم لوله کشی معمولی آب صورت گرفته در حالی که ارتباط بین یونیت خارجی و یونیت داخلی در داکت اسپلیت ها و یا VRF از طریق لوله کشی مسی با پرداخت هزینه های زیاد صورت میپذیرد)
- مقدار ماده مبرد موجود در مدار مینی چیلر نسبت به اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها کمتر است و ضمن کاهش هزینه، اثرات مخرب زیست محیطی کمتری نیز دارد؛ به طوری که در مینی چیلرها ماده مبرد فقط در محفظه اواپراتور دستگاه تزریق شده که باعث خنک شدن آب میگردد و این آب سرد است که از طریق پمپاژ به یونیت های داخلی ساختمان (فن کویل ها) هدایت میگردد. در صورتیکه در سیستمهای داکت اسپلیت و یا VRFها، ماده مبرد بین یونیت های داخلی و خارجی (لوله های مسی بین یونیتها) در حال جابجایی بوده و لذا در آن سیستم ها به مقدار زیادی ماده مبرد نیاز خواهند داشت.
- عدم نیاز به برج خنک کننده و مصرف آب و همچنین حذف هزینه های مربوطه نظیر هزینه خرید پمپ، برج خنک کننده، هزینه تهیه لولهها، شیرآلات، اتصالات و هزینه اجرای لوله کشی.
- مینی چیلر ها بدون محدودیت در طول مسیر لوله کشی، قابلیت لوله کشی برای فواصل طولانی را دارند لذا به راحتی می توان آن را در مکانی خارج از نمای دید ساختمان (مانند پشت بام) نصب نمود. در حالی که در دستگاه های دیگری نظیر اسپلیت و یا داکت اسپلیت، به علت بروز افت راندمان مبرد در فواصل طولی بیش از حد بین یونیت داخلی و خارجی و به طور کلی عدم کارایی دستگاه، نمی توان یونیت خارجی را بیش از یک فاصله خاص نسبت به یونیت داخلی اسپلیت یا داکت اسپلیت نصب نمود.
- در ساختمانهایی با زیربنای زیاد، استفاده از یک مینی چیلر به صورت مرکزی به جای خرید چندین کولر گازی در کنار هم جهت خنک کردن هوا، بسیار بهینه و مقرون به صرفه میباشد. همچنین به جای استفاده از یک چیلر مرکزی برای تمامی واحدهای یک ساختمان (مثلا یک آپارتمان مسکونی با چندین واحد مجزا) می توان برای هر واحد به صورت جداگانه و مستقل یک مینی چیلر نصب نمود و هزینه مصرف برق هر دستگاه را جداگانه و برای هر واحد محاسبه کرد. یعنی اینکه اگر از یک چیلر مرکزی برای سرمایش کلیه واحدها استفاده کنیم ، هزینه مصرف برق به صورت مشترک بین همه واحدها تقسیم خواهد شد و همه واحدها باید به صورت یکسان (حتی اگر واحدی از سیستم سرمایشی کمتر استفاده کرده باشد) هزینه آن را پرداخت نمایند.
- توانایی کنترل دقیق دما در هر فن کویل متصل به مینی چیلر به صورت مستقل وجود دارد. برای مثال یک فرد می تواند دمای اتاق خود را بر روی 22 درجه و یک نفر در اتاق دیگر دما را بر روی 25 درجه تنظیم کند. همین امر علاوه بر ایجاد حداکثر سطح آسایش، موجب کاهش مصرف انرژی در این سیستم نسبت به سیستم های سرمایشی دیگر مانند داکت اسپلیت می شود زیرا فن کویل مربوط هر اتاق یا بخشهایی از یک ساختمان که در زمانهایی از روز به سرمایش نیاز نداشته باشد را می توان خاموش نمود و یا درجه حرارت هوای خروجی از آن را به میزان دلخواه تنظیم نمود.
- معمولا در مینی چیلرها از کمپرسور اسکرال استفاده می شود که نسبت به سایر کمپرسورها دارای طول عمر بالاتر بوده و از صدا، لرزش کمتر و قیمت مناسبتری برخوردارند. همچنین یونیت های داخل ساختمان (فن کویل ها) از عملکردی آرام و کم صدا برخوردار هستند به طوری که در حداکثر ظرفیت هیچ گونه صدای آزار دهنده ای که سلب آسایش نماید در این سیستم وجود ندارد. سیستم مینی چیلر و فن کویل از جمله کم صداترین و با کیفیتترین دستگاه های تهویه مطبوع در تولید هوای خنک و مطبوع در ساختمان محسوب میشوند.
- تجهیزات جانبی در مینیچیلر ها مانند پمپ انتقال دهنده آب سرد، منبع انبساط و … بر روی خود دستگاه نصب هستند به طوری که همه این تجهیزات درون دستگاه قرار میگیرند که با قابلیت پرتابل، دستگاه به راحتی قابل حمل و جابجایی است.
- بسیار پرکاربرد و مناسب استفاده در منازل ویلایی و آپارتمانها با زیربنای بزرگ با امکان تأمین هوای تازه از محیط بیرون با تعبیه یک کانال در پشت فن کویل و هدایت آن به محیط بیرون ساختمان. استفاده از این قابلیت معمولاً در سالن سمینار و همایشها و یا آشپزخانه و... که نیازمند هوای تازه میباشند استفاده میگردد. اما در اسپلیت ها تنها با به جریان انداختن و گردش هوای داخل، دمای اتاق تنظیم میگردد و امکان تهویه و تعویض هوا در اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها معمولاً وجود ندارد.
- به طور کلی با توجه به تنوع ظرفیتی در مینیچیلر ها، مصرف برق مینی چیلر ها در ظرفیت مشابه به مراتب کمتر از استفاده از چندین کولر گازی (به علت محدودیت ظرفیت) در کنار هم یا داکت اسپلیت برای فضای مشابه در یک ساختمان است.
- مینی چیلر دارای هزینه نگهداری، سرویس های دوره ای و بازدید های سالیانه کمتری نسبت به سایر تجهیزات سرمایشی نظیر اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها میباشند.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
معایب مینی چیلر
- دارای مصرف برق نسبتاً بیشتر در ساختمان هایی با زیربنای بزرگ (در صورت استفاده از چندین دستگاه مینی چیلر) نسبت به یک دستگاه چیلر مرکزی. بعنوان مثال؛ اگر بار برودتی مورد نیاز ساختمانی 100 تن تبرید باشد، در صورت استفاده از 14 دستگاه مینی چیلر با ظرفیت 7 تن تبرید، مجموع مصرف برق این دستگاهها بیشتر از مصرف برق یک دستگاه چیلر تراکمی 100 تن تبرید میباشد و علت آن این است که در هر مینی چیلر از یک یا دو کمپرسور استفاده شده ولی یک چیلر مرکزی ۱۰۰ تن تبرید مجهز به 2 یا 4 کمپرسور میباشد که ضمن کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن کمپرسورها، میتوان با قابلیت کنترل ظرفیت پیوسته ای که کمپرسورهای اسکرو دارند ، مصرف برق کمپرسورها را دقیقا متناسب با نیاز مصرف کننده با رعایت ضریب همزمانی برای بخشهای مختلف ساختمان (شمالی، جنوبی، شرقی، غربی، طبقه آخر) منطبق و بهینه نمود.
- قیمت اولیه بالاتر نسبت به چیلر مرکزی، برای مثال اگر بخواهیم برای یک ساختمانی که به ۵۰ تن تبرید برودت نیاز دارد، یک دستگاه چیلر مرکزی ۵۰ تن تبریدی یا ۵ دستگاه مینی چیلر ۱۰ تن تبریدی تهیه کنیم، قیمت چیلر مرکزی از مجموع قیمت مینی چیلر ها کمتر خواهد بود.
کدام برند مینی چیلر بهتر است؟
این سوال رایجی است که معمولاً برخی از کرفرمایان در خصوص انتخاب برند مینی چیلر ساختمان مورد نظر مطرح میکنند. در پاسخ می توان به کیفیت تجهیزات، قیمت مناسب، گارانتی و خدمات بعد از فروش به عنوان نکات مهم در انتخاب این تجهیزات اشاره نمود ولی اغلب کاربران و کارفرمایان محترم در خصوص مینی چیلر ها معمولاً برند هایی مانند میدیا، ال جی، آکس، دماتجهیز و گرین را انتخاب مینمایند.
سخن پایانی
مجموعه تخصصی دماتجهیز(اولین و معتبرترین مرجع کارشناسی و فروش تجهیزات تأسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارای 3 جواز کسب معتبر) تمامی محصولات را با تضمین اصل بودن کالا، خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر ارائه مینماید. برای مشاهده مدل ها و برند ها، اطلاع از قیمت های به روز و همچنین خرید انواع دستگاه مینی چیلر، میتوانید به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز مراجعه نمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "مزایا و معایب مینی چیلر" را نیز مطالعه فرمایید.
- چیلر خانگی
- محاسبه ظرفیت مینی چیلر
- مصرف برق مینی چیلر
- ابعاد مینی چیلر
- مینی چیلر آپارتمانی سرد و گرم چیست؟
- تفاوت چیلر و مینی چیلر
- کاربرد مینی چیلر
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید
محصولات مرتبط
مینی چیلر تراکمی هواخنک بوران 6 تن تبرید مدل CS1811
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
مینی چیلر هوا خنک 2 تن تبرید دماتجهیز مدل DT.MC2
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
مینی چیلر هوا خنک دومدار 15 تن تبرید دماتجهیز مدل DT.MC15
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
دیدگاهها (0)