- سحر وظیفه
- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 3211 بازدیدها
- 1 دیدگاهها
این روزها برای رساندن هوای محیط به دمای دلخواه و مطلوب در فصول گرم سال لازم است از تجهیزات سرمایشی استفاده کرد که یکی از این تجهیزات مهم و پیشرفته چیلرها هستند. به طور کلی چیلرها قلب هر سیستم سرمایش مرکزی بوده که با کاهش دمای آب و به جریان انداختن آن درکویل های تجهیزات خنک کننده مانند فن کویل ها و هواسازها، به خنک سازی دمای هوای محیط می پردازند. چیلرها از نظر عملکرد دارای انواع تراکمی و جذبی هستند که در مقیاس های صنعتی و خانگی تولید و عرضه می شوند.
مینی چیلرها در واقع چیلرهای هوا خنک کوچکی هستند که در ساختمان های مسکونی کوچک، کارگاه ها و محیط هایی با متراژ کم استفاده می شوند. مینی چیلرها دارای ظرفیت کم تر از 20 تن تبرید هستند و بسیار کم صدا می باشند. این دستگاه ها معمولاً در تراس یا پشت بام ساختمان نصب می شوند و در واحدهایی كه میخواهند سرمايش مستقلی داشته باشند استفاده می شوند. پرکاربردترین نوع مینی چیلرها، مینی چیلرهای هوا خنک اسکرال می باشند که کاملا مشابه چیلر تراکمی است و بر پایه سیکل تبرید تراکمی عمل می کنند و در مداری بسته عمل خنک سازی آب سیستم برودتی هر واحد را انجام می دهند.
چیلر و مینی چیلر هر دو دارای عملکرد و اجزای مشابه (کمپرسور، اواپراتور، کندانسور، شیر انبساط و مبرد) هستند اما با این وجود تفاوت هایی دارند که در ادامه به شرح تفاوت چیلر و مینی چیلر می پردازیم پس با ما همراه باشید.
تفاوت چیلر و مینی چیلر از نظر ظرفیت یا تناژ تبرید
مهم ترین تفاوت چیلر هوا خنک و مینی چیلر ظرفیت برودت یا همان تناژ تبرید آن ها است. بیشتر مینی چیلرها دارای ظرفیت تا 10 تن تبرید هستند در حالی که ظرفیت چیلرها از 10 تن تبرید به بالا است. معمولاً در ساختمان های با متراژ کم تا متوسط از مینی چیلر و در متراژها و ساختمان های بزرگ از چیلر مرکزی استفاده می شود.
تفاوت چیلرهای تراکمی و مینی چیلر در نوع کمپرسور
از آن جایی که از کمپرسورهای نوع اسکرال در ظرفیت های کم تر استفاده می شوند، در مینی چیلرها نیز به دلیل تناژ کم تر آن ها معمولاً از کمپرسورهای نوع اسکرال (بعضا روتاری) استفاده می شود که دارای راندمان بسیار بالا و طول عمر بیشتری هستند. اما در چیلرهای تراکمی با توجه به تناژ بالای دستگاه به طور معمول از کمپرسورهای پیستونی، اسکرو، اسکرال و در برخی موارد نیز از کمپرسورهای سانتریفیوژ استفاده می شود که متناسب با نیاز هر پروژه انتخاب می گردد.
تفاوت چیلر و مینی چیلر در نوع کندانسور
همان گونه که می دانید کندانسورها از حیث خنک سازی مبرد به دو نوع هوا خنک (هوایی) و آب خنک (آبی) تقسیم می شوند. مبرد در کندانسورهای آبی توسط آب برج خنک کننده، و در کندانسورهای هوایی توسط فن هوادهی خنک می شود. بنابراین در چیلرهای تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) که کندانسور آن از نوع هوایی است به برج خنک کننده نیازی نیست و مصرف آب در آن ها وجود ندارد، ولی چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) دارای کندانسور آبی است و به برج خنک کننده نیاز دارد.
از آن جایی که مینی چیلرها نوعی چیلر تراکمی هوا خنک هستند، دارای کندانسور هوایی می باشند که از آب نیز استفاده نمی کنند. به همین دلیل مینی چیلرها باید در فضای بیرون از ساختمان قرار گیرند.
تفاوت در اجزای تشکیل دهنده چیلر و مینی چیلر
قطعات تشکیل دهنده چیلر تراکمی هوایی و مینی چیلرها بسیار مشابه یک دیگر است، با این تفاوت که پمپ آب سرد و منبع انبساط چیلر تراکمی به صورت مستقل از آن نصب می شوند. در حالی که در مینی چیلر، پمپ آب و منبع انبساط به صورت یکپارچه و درون خود مینی چیلر نصب می شوند.
همچنین چیلرها از ملحقات بیشتری برخوردارند که در حجم و همچنین قیمت آن ها موثر است. مثلا در یک چیلر تراکمی آبی مرکزی به برج خنک کننده نیاز است در حالی که مینی چیلرها از برج خنک کننده استفاده نمی کنند، که این موضوع موجب افزایش قیمت چیلرها نسبت به مینی چیلرها می شود.
تفاوت چیلر و مینی چیلر در مصرف برق
در مقایسه مقدار مصرف برق چیلرها و مینی چیلرها باید ظرفیت برودتی و مصرف برق مجموع مینی چیلرهای مورد استفاده در ساختمان را در نظر گرفت. در این صورت، مصرف برق مجموعه ای از مینی چیلرهای همه واحدها (با ظرفیت معادل) از مصرف برق یک چیلر مرکزی در ساختمان بیش تر است.
تفاوت در نحوه اتصال چیلر و مینی چیلر به هواساز و فن کویل
تفاوت چیلر و مینی چیلر از جنبه دیگر نحوه اتصال آن ها به کویل برودتی هواساز و فن کویل است. همان طور که می دانید هوای سرد و یا گرم به دو روش در ساختمان توزیع می شود. در روش اول یک دستگاه هواساز به صورت مرکزی نصب شده و هوای آن توسط کانال به واحدهای مختلف در یک ساختمان منتقل می شود. در روش دوم در هر اتاق سالن یا قسمتی از ساختمان یک فن کویل نصب می گردد. آب خنک شده توسط چیلر یا مینی چیلر (یا آب گرم توسط پکیج یا بویلر) با پمپ به کویل هواساز یا فن کویل ارسال می شود و در کویل به گردش در می آید تا فن با دمیدن هوا از روی کویل، هوای خنک در داخل ساختمان را تأمین کند.
نوع دیگری از سیستم نیز وجود دارد که کویل DX نام دارد. در سیستم مجهز به کویل DX هیچ آبی در مدار سرمایش وجود نداشته و خود مبرد به طور مستقیم (از طریق لوله کشی) به هواساز یا فن کویل متصل می شود (مانند اواپراتور اسپلیت ها). در صورتی که چیلر و هواساز به این روش به هم متصل شوند، به آن دستگاه پکیج یونیت گفته می شود.
امکان استفاده مداوم از چیلر و مینی چیلر
در صورت استفاده از چندین مینی چیلر در یک ساختمان، اگر یک دستگاه دچار خرابی شود دستگاه های دیگر مورد استفاده قرار می گیرند و در واقع خرابی یک دستگاه، به معنای معطل ماندن کل سیستم برودتی نخواهد بود. اما اگر مدار یک چیلر مرکزی از کار بیفتد، تأمین برودت کل ساختمان با اشکال مواجه خواهد شد.
شایان ذکر است که به دلیل استفاده از چندین کمپرسور در چیلرها، امکان خرابی آن ها بسیار کم است.
نکته مهم: برای برآورد تقریبی ظرفیت برودت مورد نیاز در هر واحد یا هر ساختمان (در شرایط آب و هوایی نسبتا معتدل مانند تهران)، می توانید به ازای هر 100 متر مربع زیربنا، حدود 4 تن تبرید ظرفیت برودتی در نظر بگیرید. این برآورد تقریبی صرف نظر از نوع تجهیز انتخابی مانند چیلر مرکزی (آبی یا هوایی)، مینی چیلر و یا حتی استفاده از داکت اسپلیت و اسپلیت ها می باشد.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله سعی نمودیم به مقایسه چیلر و مینی چیلر بپردازیم. شما می توانید برای مشاهده و مقایسه انواع چیلرها و مینی چیلرها با برندها و ظرفیت های مختلف، و همچنین اطلاع از قیمت به روز آن ها، به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارا بودن 3 جواز کسب معتبر) مراجعه نمایید.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، در ساعات اداری با کارشناسان فروش دماتجهیز تماس حاصل فرمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله محاسبه ظرفیت مینی چیلر را نیز مطالعه فرمایید.
- چیلر خانگی
- همه چیز درباره چیلر صنعتی
- چیلر با کمپرسور اسکرال یا اسکرو
- اهمیت انتخاب نوع کمپرسور در چیلر تراکمی
- چه زمانی از داکت اسپلیت استفاده میشود
- نحوه انتخاب داکت اسپلیت مناسب
- مزایا و معایب مینی چیلر
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید
محصولات مرتبط
مینی چیلر تراکمی هواخنک بوران 6 تن تبرید مدل CS1811
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
- ناموجود
دیدگاهها (1)