- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 1 لایکها
- 11128 بازدیدها
- 1 دیدگاهها
فن کویل یکی از رایج ترین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی برای مکانهای مختلف مانند ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری، سالنهای تئاتر، سالنهای ورزشی سرپوشیده، بیمارستانها، هتلها و... است. فن کویل در انواع سقفی، توکار، زمینی، کانالی، دیواری و کاستی تولید میشود که در همه مدلها سفارشی سازی نیز امکان پذیر است. فن کویلها از قدرت بسیار زیادی جهت تولید دمای مطلوب برخوردارند و مصرف برق آنها نسبتاً کم است؛ ولی آیا این مصرف برق در مقابل استفاده از کولرهای گازی، مناسب تر است؟ در این مقاله به مصرف برق فن کویل پرداخته شده است، با ما همراه باشید.
مصرف برق فن کویل در مقابل کولرگازی
فن کویل زمینی یا سقفی 300 یکی از معمولی ترین نوع فن کویل ها است که در این مقاله قصد داریم آن را با یک مدل کولر گازی با ظرفیت 12000 مقایسه نماییم تا بهتر متوجه شویم که مصرف برق فن کویل به صرفه تر خواهد بود یا کولر گازی. آیا اصلا فن کویلها مناسب و اقتصادی هستند؟
فن کویل زمینی یا سقفی 300، 46 وات توان برق مصرفی دارد که هزینه سالانه آن در مناطق عادی چیزی در حدود 650 هزار تومان محاسبه میگردد. معمولاً کولرهای گازی 12000 حدود 5 آمپر برق مصرف میکنند که در 20 ساعت از روز و در طول 3 ماه متوالی مبلغی در حدود 1.800.000 تومان محاسبه میشود که نسبت به فن کویل، مقدار بیشتری را نشان میدهد و صرفه اقتصادی پایینتری دارد؛ ولی در مقابل، از توان سرمایشی بیشتری نیز برخوردار است که برای مناطق حارهای (گرمسیری) مثل خوزستان بسیار مناسبتر است.
رابطه بین توان واحد فن کویل و مصرف برق
جهت محاسبه و بدست آوردن میزان مصرف برق فن کویل میبایست ظرفیت آن را تقسیم بر کیلو وات ساعت نموده، سپس میتوان مقدار مصرفی را به دست آورد.
برای مثال: 4500 وات تقسیم بر 1 ساعت = 45/0 کیلووات ساعت.
بدین ترتیب با در نظر گرفتن توان فن کویل و سپس توجه به زمان استفاده شده از آن، میتوان متوجه شد چقدر برق مصرف کرده است. بنابراین، میزان مصرف برق هر فن کویل را توان آن به طور مستقیم مشخص میکند. همچنین باید توجه داشت که مصرف برق یک دستگاه کوچک نسبت به دستگاههای بزرگتر طبیعتاً کمتر خواهد بود.
کاهش مصرف انرژی واحدهای فن کویل
قبل از شروع به ساخت یک ساختمان در مرحله طراحی، موضوعی که برای طراحان اهمیت بسیاری دارد این است که طراحی ساختمان به گونه ای انجام شود که کمترین اتلاف انرژی و بیشترین بهره وری را داشته باشد. به همین علت طراحان به فکر ساخت فن کویلهای سقفی و توکار افتادند تا فضای کمتری اشغال کرده و نرخ بهره وری آنها بیشتر شود.
همچنین استفاده از فن کویلهای سقفی میتواند چند اتاق را به صورت همزمان خنک یا گرم نماید و این موضوع باعث کاهش هزینهها نیز میگردد. در طی سالهای اخیر واحدهای تهویه ی هوا نیز تغییر یافته و به روز شدهاند، این تغییرات نرخ بهره وری و همچنین کاهش انرژی مصرفی را نیز بهبود بخشیده اند.
امروزه در طراحی و ساخت بسیاری از ساختمانهای بزرگ به دلیل کاهش دادن مصرف برق، از فن کویلها استفاده میشود. همچنین با بهرهگیری از فن کویلها به علت برخورداری از توانایی گرمایشی، دیگر نیازی به رادیاتورها، بخاری و چنین وسایلی نمیباشد. تجهیزات گرمایشی فضای زیادی را اشغال می کردند که این مشکل نیز با استفاده از فن کویلهای سقفی یا دیواری از بین رفته است.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
چگونگی تکامل فن کویلها
فن کویلها چندین سال است که در ساختمانهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته و هنوز هم محبوب ترین تجهیزات جهت تهویه مطبوع در مکانهای گوناگون به شمار میروند. از چند دهه گذشته که خانههای بزرگ جای خود را به واحدهای آپارتمانی کوچک دادهاند، نیاز به تجهیزاتی کمجا و کم مصرف برای خنک کردن و گرم کردن اتاقها در فصول مختلف سال احساس شد.
به همین دلیل استفاده از چند کولر و بخاری کوچک در هر اتاق هزینه زیادی داشت و همچنین برقی که برای هر کدام از آنها مصرف میشد اصلا به صرفه نبود، تا زمانی که فن کویلها روی کار آمدند تا در کاهش دادن هزینهها و جلوگیری از هدر رفتن انرژی به ما کمک نمایند.
فن کویلها طراحی شده اند تا در مکانهای مختلف از جمله واحدهای یک مجتمع مسکونی و یا حتی سالنهای بزرگ و کارگاهها مورد استفاده قرار گیرند و وظیفه گرم کردن و سرد کردن محیط را بر عهده دارند تا در فصول گرم سال هوا را به صورت مکانیزه سرد کنند و در فصول سرد سال تهویه ی گرم را انجام دهند. از انواع فن کویلهای سفارشی در متروها و بیمارستانها نیز استفاده میگردد که به صورت سفارشی مخصوص فضای آن محیط طراحی شده است.
در نهایت میتوان اینطور گفت که فن کویلها توانسته اند درصد زیادی از مشکلات گرمایشی و سرمایشی مورد نیاز انسان در ساختمانها و فضاهای سرپوشیده را برطرف کنند. از طرفی دیگر مصرف برق فن کویلها خیلی به صرفهتر از خرید چندین کولر گازی برای یک ساختمان بزرگ است که همین یک مزیت بزرگ به شمار میرود.
نحوه محاسبه تقریبی ظرفیت فن کویل
برآورد ظرفیت فن کویل مورد نیاز برای هر یک از متراژهای ارائه شده جدول ذیل به صورت تقریبی بر اساس شرايط دمای طرح داخل و در دور حد اکثر فن در نظر گرفته شده است و در دور متوسط ضريب تصحيح حجم هوادهی فن کویل ها نسبت به دور تند حدود 0.8 و در مورد قدرت سرمايش و گرمايش تقریباً حدود 0.85 است. در صورت تمایل می توانید با کارشناسان شرکت دماتجهیز نیز تماس حاصل فرمائید.
در فرمول و جدول زیر نحوه برآورد تقریبی ظرفیت فن کویل مورد نیاز برای شرایط آب و هوایی تهران ارائه گردیده است:
سخن پایانی
امیدواریم توانسته باشیم مطالب مفیدی را در خصوص مصرف برق فن کویل ها در این مقاله شرح دهیم. برای مشاهده مدل ها و برند ها، اطلاع از قیمت های به روز، همچنین مقایسه و خرید انواع فن کویل، میتوانید به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارای 3 جواز کسب معتبر) مراجعه فرماید. لازم به ذکر است مجموعه تخصصی دماتجهیز کلیه محصولات را با تضمین اصل بودن کالا، خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر عرضه مینماید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "مصرف برق فن کویل" را نیز مطالعه فرمایید.
- فن کویل، انواع، عملکرد و برآورد ظرفیت
- تفاوت فن کویل با داکت اسپلیت
- مقایسه مزایا و معایب فن کویل و هواساز
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
فن کویل زمینی دکوراتیو 400CFM دماتجهیز مدل DT.GC400
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
زمان تحویل : 10 روز کاری (هماهنگی با کارشناسان فروش)
- −6%
- فروش ویژه
- −6%
فن کویل سقفی توکار 200CFM دماتجهیز مدل DT.CF200
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
زمان تحویل : 10 روز کاری (هماهنگی با کارشناسان فروش)
- −10%
- فروش ویژه
- −10%
فن کویل کانالی 1200CFM دماتجهیز مدل DT.DF1200
خدمات قبل از فروش:
مشاوره مهندسی + محاسبات و تعیین ظرفیت
زمان تحویل : 10 روز کاری (هماهنگی با کارشناسان فروش)
- −8%
- فروش ویژه
- −8%
دیدگاهها (1)