- سحر وظیفه
- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 2515 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
همانطور که میدانید هواساز ها یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنایع تهویه مطبوع هستند و بطور کلی در سه دسته معمولی، هایژنیک و هیت ریکاوری قرار می گیرند. با توجه به افزایش روز افزون هزینه ها و نیز اثرات زیست محیطی ناشی از مصرف انرژی و همچنین اتلاف بخش زیادی از انرژی حرارتی در ساختمانهای مختلف، امروزه توجه زیادی به بازیابی حرارتی در تجهیزات تاسیساتی و صنعتی شده است. بخشی از این بازیابی حرارتی در تجهیزات تهویه مطبوع توسط هواساز هیت ریکاوری صورت می پذیرد.
هواسازهای هیت ریکاوری (heat recovery) مشابه هواسازهای معمولی هستند و تفاوتشان در بازیابی انرژی خروجی از دستگاه است. به همین دلیل در ساختار و عملکرد هواسازهای هیت ریکاوری و معمولی تفاوت هایی وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم.
ساختار هواساز هیت ریکاوری
در روش بازیابی حرارتی به جای تخلیه هوای خروجی از ساختمان به فضای آزاد، از انرژی آن برای پیش گرمایش یا پیش سرمایش هوای تازه ورودی به هواساز استفاده می شود. به این ترتیب تا حدودی از اتلاف انرژی جلوگیری به عمل می آید.
هواساز هیت ریکاوری مشابه هواساز معمولی بوده با این تفاوت که دارای ساختار دو طبقه است. به طوری که طبقه پایین آن همان عملکرد هواساز معمولی را دارد اما طبقه بالایی شامل مبدل حرارتی (صفحه ای هوا به هوا)، دمپر خروجی، فیلتر، فن خارج کننده هوا، سنسورها و کنترلرها است.
عملکرد دستگاه هواساز هیت ریکاوری
نحوه کار هواساز با بازیابی انرژی در حالت سرمایشی (در فصل تابستان) به این صورت است که هوای برگشتی از ساختمان که دارای دمایی پایین تر از دمای بیرون از ساختمان است، از طبقه بالایی هواساز وارد بخش هیت ریکاوری شده و پس از عبور از فیلتر وارد مبدل حرارتی هوا به هوای میشود. از طرفی هوای گرم ورودی به دستگاه از بیرون ساختمان نیز از طبقه بالا وارد شده و پس از عبور از فیلتر اولیه وارد مبدل حرارتی می شود. از آن جایی که هوای برگشتی دمای کم تری نسبت به دمای هوای ورودی از محیط بیرون دارد، مقداری از گرمای هوای ورودی از محیط را در مبدل حرارتی به خود جذب کرده و تا حدودی آن را خنک می کند. سپس هوای ورودی خنک شده، از کویل آب سرد (و یا حاوی مبرد) در طبقه پایین هواساز اصلی عبور کرده و به دمای نهایی و مطلوب می رسد و با انتقال به داخل کانال ها و توزیع در ساختمان، سرانجام هوای داخل ساختمان خنک می شود.
در حالت گرمایشی (در فصل زمستان) نیز سیستم دارای عملکرد مشابه حالت سرمایشی بوده و تنها تفاوت در گرماده یا گرماگیر بودن جریان هوای برگشتی است. از آن جایی که در حالت گرمایشی جریان هوای برگشتی از ساختمان دمای بیشتری نسبت به هوای ورودی از محیط سرد بیرون دارد، بنابراین هوای برگشتی گرمای خود را در مبدل حرارتی مربوطه به هوای سرد ورودی می دهد که تا حدودی گرم شود. سپس هوای گرم شده در طبقه بالای هواساز به طبقه پایین هواساز وارد شده و از کویل حاوی آب گرم عبور کرده و پس از انتقال به داخل، هوای داخل ساختمان گرم می شود.
مبدل حرارتی هواسازهای با بازیافت حرارتی
سیستم هیت ریکاوری دستگاه هواساز از مبدل حرارتی صفحه ای هوا به هوا جهت تبادل حرارتی بین هوای خروجی از ساختمان و هوای تازه ورودی به دستگاه استفاده می کند. این مبدل از صفحات فلزی (معمولاً از جنس آلومینیوم یا مس) با فاصله کم تشکیل شده است. دو جریان هوای ورودی و خروجی در بین این صفحات قرار می گیرند. آب بندی کامل این صفحات مانع اختلاط دو جریان هوا می شود و در نتیجه تبادل حرارت بین صفحات انجام می پذیرد.
مزایای استفاده از هواساز هیت ریکاوری
- صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش اتلاف آن
- راندمان عملکردی بالا در هواساز های هیت ریکاوری
- کاهش بار حرارتی مورد نیاز از بویلر
- کاهش بار برودتی مورد نیاز از چیلر
- کاهش ملزومات حرارتی و نیز کاهش ابعاد دستگاه
- تامین هوای سالم و تاثیر مثبت آن بر سلامت انسان
در خاتمه لازم به ذکر است که در صورت نیاز به رطوبت زنی یا تصفیه کامل هوا، این عمل در طبقه پایین هواساز مطابق با شرایط معمول در هواسازها قابل انجام است.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا به سوال هواساز هیت ریکاوری چیست و چه کاربردی دارد پاسخ دهیم و امیدواریم که مطالب مفیدی را در این خصوص ارائه داده باشیم. شما می توانید برای مشاهده و مقایسه انواع هواساز (معمولی، هایژنیک و هیت ریکاوری) با برندها و ظرفیت های مختلف، و همچنین اطلاع از قیمت به روز محصولات، به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارا بودن 3 جواز کسب معتبر) مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، می توانید در ساعات اداری با کارشناسان دماتجهیز تماس حاصل فرمایید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله " هواساز هیت ریکاوری و کاربرد آن " را نیز مطالعه فرمایید.
- هواساز، انواع، استاندار ها، محاسبات و فیلتر ها
- مقایسه انواع هواساز
- هواساز آپارتمانی
- مقایسه و تفاوت چیلر و هواساز
- هواساز FULL FRESH و ویژگی های آن
- همه چیز درمورد ساختار و کاربرد هواساز ها
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید
دیدگاهها (0)