- تجهیزات و لوازم موتورخانه
- 1 لایکها
- 4774 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
امروزه بیشتر کشور های دنیا به سمت صنعتی سازی تولیدات خود گام برمیدارند. با توجه به نیاز صنایع انرژی و محدودیت منابع انرژی در دنیا، مباحث مربوط به ذخیره سازی و جلوگیری از اتلاف انرژی از اهمیت خاصی برخوردار است و حفظ محیط زیست و ذخیره سازی انرژی از مهم ترین دغدغه های جدید در دنیای صنعت و تاسیسات به شمار می آید. در ادامه به کاربرد مبدل های حرارتی در صنعت و تعاریف آن می پردازیم، لطفاً با ما همراه باشید.
مبدل حرارتی چیست
مبدل حرارتی از پر کاربردترین تجهیزات انتقال گرما و حرارت هستند که برای انتقال گرما از سیالی به سیال دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از قابلیت های مهم این دستگاه برای طراحان خطوط صنعتی، نگهداری و ریکاوری حرارت های تولید شده در صنعت است.
با توجه به محدودیت منابع انرژی و افزایش قیمت آن و ایجاد موانعی در رابطه با حفظ و حراست از محیط زیست استفاده از مبدل های حرارتی در کلیه رشته های تولیدی و صنعتی، کاملاً ضروری و مقرون به صرفه است .
موارد استفاده از مبدل های حرارتی
مبدلهای حرارتی از پرکاربردترین تجهیزات انتقال حرارت هستند که برای انتقال حرارت بین دو یا چند سیال مورد استفاده قرار می گیرند. مبدلهای حرارتی دارای کاربردهای گسترده در تجهیزات صنعتی و خانگی هستند. از جمله کاربردهای رو به افزایش مبدل های حرارتی در تجهیزات مختلف گرمایش و خنک کننده و صنایع غذایی، می توان به سیستم های تهویه مطبوع ، سیستم ها ی گرمایش و همچنین کاربرد مبدل حرارتی در صنعت نفت و گاز نیز اشاره کرد، که علاوه بر انتقال حرارت بین سیالات موجب صرفه جویی موثر در مصرف انرژی می گردند.برای رقابت در دنیای امروز با توجه به افزایش جهانی قیمت سوخت، استفاده بهینه از انرژی موجود کاملاً ضروری و الزامی است. این تجهیزات با استفاده بالا از انرژی موجود باعث کاهش مصرف سوخت در خنک کننده ها و گرم کننده ها می شوند. در این میان مبدل حرارتی صفحه ای یک راه حل نوین با سرعت عمل و حتی راندمان بهتر از مبدل های حرارتی نوع پوسته-لوله می باشد.
نحوه عملکرد مبدل های حرارتی
مبدل های حرارتی بر اساس کارکرد ، فضای مورد استفاده و نوع سیال ها، طراحی های مختلف با آلیاژهای متفاوتی دارند. بیشتر آنها از یک اصول پیروی میکنند و معمولاً، بدون اینکه دو ماده با هم برخورد داشته باشند، حرارت (گرما یا سرما) را بین دو سیال (مایع یا گاز) انتقال میدهند. به عنوان مثال کندانسور و اواپراتور در چیلرها، مبدل حرارتی با سیستم بدون تماس مستقیم دو سیال است و برج های خنک کننده از نوع تماس مستقیم هستند.
مبدل های حرارتی می توانند عملیات انتقال حرارت ، بین دو یا چند سیال را انجام دهند. این فرایند می تواند بین مایع و مایع، گاز و گاز و همچنین بین مایع و گاز به وسیله مبدل های حرارتی انجام شود.با توجه به نوع بکارگیری مبدل ها ، کاربردهای گوناگونی دراستفاده ازمبدل های حرارتی وجود دارد و مبدل های حرارتی میتوانند گرمایشی یا تبریدی(خنک کننده) باشند.
انواع مبدلهای حرارتی
مبدلهای حرارتی از نظر نوع عملکرد به دو دسته کلی تماس مستقیم و تماس غیرمستقیم تقسیم شده و معمولاً در انواع زیر تولید عرضه می شوند:
مبدل های تماس غیر مستقیم
• مبدل های حرارتی صفحه ای (واشردار، جوشی، لحیمی، نیمه جوشی)
• مبدل های حرارتی لوله ای (پوسته لوله، دو لوله ای
• مبدل های حرارتی اسپیرال
• مبدل های حرارتی هواخنک
مبدل های تماس مستقیم
برج های خنک کن، دی سوپرهیترها و ... از انواع مبدل های حرارتی تماس مستقیم هستند.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
سخن پایانی
درسایت مجموعه تخصصی دماتجهیز، اطلاعات فنی ده ها مدل از انواع مبدل های حرارتی در مدل های متنوع از برندهای مطرح و شناخته شده با گارانتی اصلی، جهت برخورداری شما عزیزان از حس خوب خرید بهینه و هوشمند ارائه گردیده است. جهت بررسی و انتخاب انواع مبدل حرارتی صفحه ای یا پوسته لوله ای مورد نیاز لطفاً در ساعات اداری با کارشناسان بخش تجهیزات گرمایشی و موتورخانه در مجموعه دماتجهیز تماس حاصل فرمائید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله کاربرد مبدل های حرارتی در صنعت را نیز مطالعه فرمایید.
- مبدل حرارتی چیست
- اسید شویی مبدل حرارتی
- مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی
- مقایسه مبدل حرارتی صفحه ای و پوسته و لوله
- مقایسه منبع دوجداره با مبدل صفحه ای
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
دیدگاهها (0)