- تجهیزات و لوازم موتورخانه
- 0 لایکها
- 3354 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
همانطور که میدانید آب نقش حیاتی در زندگی دارد. پیشرفت صنعت و تکنولوژی نیز ما را نیازمند به کاربردهای بیشتری از آب نموده است. بعنوان مثال آب در تأسیسات ساختمانی و صنعتی نقش بسزایی دارد. از اینرو امروزه به دلیل افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری تأسیسات، از تجهیزاتی در مسیر لوله و اتصالات تأسیسات حرارتی و برودتی استفاده میشود. یکی از این تجهیزات سختی گیر نام دارد.
سختی گیرها از بینبرنده یا بیاثر کننده یونهای موجود در آب (مانند کلسیم، منیزیم و همچنین وجود کاتیونهای دو ظرفیتی یا چند ظرفیتی در آب سیستم های صنعتی که عامل اصلی ایجاد رسوب است) هستند که برحسب عملکرد به چند دسته تقسیم میشوند.
ما سعی داریم تا در ادامه این مطلب به مقایسه سختی گیر رزینی با سختی گیر مغناطیسی از نظر عملکرد و اجزای آنها بپردازیم، لطفاً با ما همراه باشید.
تفاوت های سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی
امروزه به دلیل هزینههای بالای انرژی و تعمیرات تأسیسات موتورخانه، کارفرمایان و مهندسین برای افزایش طول عمر و راندمان عملکرد تجهیزات و همچنین کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری از تجهیزی بهعنوان سختی گیر استفاده مینمایند. در واقع استفاده از سختی گیر ها تبدیل به یک امر ضروری و حیاتی در سیستمهای تأسیساتی شده است که عمل حذف املاح قابل رسوب آب را انجام میدهند. سختی گیرها در اصل برای حذف و از بینبردن یونهای املاح در آب سیستمهای تأسیساتی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه سختی گیرها از نظر عملکرد، اجزاء و مزایا مورد بررسی قرار میگیرد.
عملکرد سختی گیر رزینی
سختی گیرهای رزینی یکی از تجهیزات تأسیسات موتورخانه به شمار میروند که عملیات حذف ترکیبات معدنی و املاح محلول در آب سیستمهای سرمایش و گرمایش ساختمان را برعهده دارند و به دو دسته نیمه اتوماتیک و اتوماتیک تقسیم میشوند. سختی گیر رزینی به طور دائم تغییرات را بر املاح محلول در آب اعمال مینماید. ولی نکته مهم در بهرهبرداری از سختی گیر رزینی لزوم احیاء هفتگی یا ماهانه رزین سختی گیرهای رزینی نیمه اتوماتیک است که باید بهصورت منظم توسط اپراتور موتورخانه انجام پذیرد.
اجزای سختی گیر رزینی
اجزای سختی گیرهای رزینی شامل موارد زیر است:
- مخزن استوانهای (گالوانیزه یا FRP)
- شیر چند راه نیمه اتوماتیک (تمام اتوماتیک به انتخاب خریدار)
- رزین کاتیونی
- لولهکشی بدنه
- نازلهای سختی گیر
- مخزن نمک پلیاتیلنی
- شیر تخلیه
- بستر سیلیسی
مزایای سختی گیر رزینی
سختی گیرهای رزینی دارای مزایایی هستند که در ادامه به آنها پرداخته شده است:
اولاً امکان رسوب سولفات کلسیم و منیزیم در لولهها، شیرآلات، جداره محفظه احتراق دیگ و سطوح تبادل حرارت تجهیزات تأسیسات ساختمان را شدیداً کاهش میدهند. و با افزایش راندمان انتقال حرارت هزینه انرژی مصرفی در تأسیسات را کاهش میدهند.
علاوه بر اینها، با استفاده از سختی گیر رزینی تجهیزات و وسایل گرمایشی و سرمایشی ساختمان و لولهها، از عمر مفید طولانیتری نیز برخوردار میشوند.
عملکرد سختی گیر مغناطیسی
عملکرد سختی گیرهای مغناطیسی به این صورت است که، مواد معدنی و املاح موجود در آب با قرارگیری در میدان مغناطیسی، یونهای منفی خود را از دست داده و بصورت معلق در آب شناور میشوند. در نهایت این عملکرد موجب میشود تا املاح موجود در آب تمایلی به جذب یکدیگر نداشته باشند و در جداره های سطوح تبادل حرارت و لوله ها رسوب نکنند. بطور کلی میزان حلالیت در آب (در محدوده میدان مغناطیسی ایجاد شده) افزایش می یابد و رسوبات قبلی هم به تدریج در آب سیستم حل میشوند.
لازم به ذکر است که، تغییرات املاح موجود در آب توسط سختی گیرهای مغناطیسی به طور مقطعی و متغیر و فقط در محدوده همان میدان مغناطیسی سختی گیر است.
انواع و اجزای سختی گیر مغناطیسی
اجزای سختی گیرهای مغناطیسی شامل موارد زیر است:
- مغناطیس قوی کار گذاشته شده دور یک لوله کوتاه (با اتصال دندهای یا فلنجی) در سایزهای مختلف
- سختی گیر مغناطیسی دندهای تا سایز 2.1/2 اینچ
- سختی گیر مغناطیسی فلنجی از سایز 3 اینچ به بالا
مزایای سختی گیر مغناطیسی
سختی گیرهای مغناطیسی رسوبات در لولهها و سطوح تبادل حرارت را معلق میکنند و این عملکرد کاهش رسوبات موجب افزایش راندمان و طول عمر و راندمان تجهیزات و لولهها میشود.
انجام عمل سختی گیر باعث افزایش حلالیت آب شده و سختی گیرهای مغناطیسی به نسبت دیگر انواع سختی گیرها سادهتر و آسانتر نصب میشوند.
تفاوت اثربخشی سختی گیر رزینی و مغناطیسی
تغییرات حاصل از یون کلسیم و منیزیم آب توسط سختی گیر رزینی دائمی است. این در حالی است که معلق شدن املاح و رسوبات با استفاده از سختی گیر مغناطیسی آنهم در محدوده تأثیر میدان مغناطیسی آن بازه زمانی کمی را شامل میگردد.
تفاوت اشغال فضای سختی گیر رزینی و مغناطیسی
سختی گیرهای مغناطیسی چون در مسیر لولهها نصب میشوند جایی را اشغال نمیکنند. اما سختی گیرهای رزینی به دلیل منبع استوانهای و تانک نمک و ملزوماتی که همراه خود دارند به فضایی جهت قرارگیری در موتورخانه نیاز دارند.
هزینه نصب و راهاندازی سختی گیر رزینی و مغناطیسی
نصب و اجرای سختی گیرهای رزینی به دلیل ملزوماتی که همراه خود دارند، معمولاً نسبت بهسختی گیرهای مغناطیسی دارای هزینه بیشتری هستند.
هزینه تعمیر و نگهداری سختی گیر رزینی و مغناطیسی
هزینه تعمیر و نگهداری سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک به دلیل لزوم احیای دورهای و منظم رزین آن ها توسط اپراتور موتورخانه، از سختی گیرهای مغناطیسی بیشتر است.
البته مهمترین چالش استفاده از سختی گیرهای رزینی نیمه اتوماتیک با وجود بهتر بودن عملکرد و نتیجه کار آنها نسبت به دیگر انواع سختی گیر یا رسوبزدا، لزوم احیای دائمی رزین آن در فواصل زمانی مشخص (هر هفته یا هر ماه) توسط اپراتور مجرب موتورخانه میباشد.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
نتیجه گیری
سختی گیرها انواع مختلفی دارند. عملکرد سختی گیرها، کاهش رسوبات در جداره ها و بدنه تجهیزات انتقال حرارت تأسیسات ساختمانی و صنعتی بوده که از طریق معلق کردن (سختی گیر مغناطیسی) یا حذف یونهای موجود در آب اتفاق میافتد. کاهش رسوب در لوله و اتصالات موجب افزایش کیفیت عملکرد و راندمان انتقال حرارت سیستمهای تأسیسات حرارتی و برودتی ساختمان، و افزایش طول عمر تجهیزات و کاهش هزینههای انرژی مصرفی و نیز هزینههای تعمیرات تجهیزات میگردد.
از تولیدکنندگان مطرح انواع سختیگیرهای رزینی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک میتوان به شرکتهای زلال ایران، حرارت گستر و شرکت دماتجهیز اشاره نمود.
سخن پایانی
مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مرجع خرید تجهیزات تأسیسات ساختمان و کلیه دستگاههای تهویه مطبوع، از سال 1383 و دارای 3 جواز کسب معتبر)، انواع دستگاههای سختی گیر و هزاران محصول دیگر را با تضمین اصل بودن کالا، خدمات پس از فروش گارانتی معتبر و قیمت مناسب ارائه مینماید. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید در ساعات اداری از طریق شمارهتلفن: 88822550-021 با کارشناسان دماتجهیز تماس حاصل فرمائید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله "مقایسه سختی گیر رزینی با سختی گیر مغناطیسی" را نیز مطالعه فرمایید.
- سختی گیر آب چیست و چه کاربردی دارد؟
- کلیات تأسیسات ساختمان و گرمایش موتورخانه
- سیستم لوله کشی اطراف پمپ ها در موتورخانه
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
سختی گير رزینی فلزی 30000 گرین نیمه اتوماتیک دماتجهیز
✔️ خدمات قبل از فروش:
- شرایط پرداخت مناسب + خدمات نصب استاندارد
- مشاوره مهندسی + محاسبات تخصصی و تعیین ظرفیت
زمان تحویل : 4 روز کاری (هماهنگی با کارشناسان فروش)
دیدگاهها (0)