- محسن سیفی
- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 1 لایکها
- 3896 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
این روزها آلودگی هوا در همه شهرها وجود دارد. دود ماشین ها و کارخانه ها، وارونگی هوا و ریزگردها در فضای باز، و داخل خانه و محل کار عواملی مانند گرد وغبار، کرک فرش و موکت، دود سیگار، بوی مضرّ مایعات شوینده و ضدعفونی و... باعث آلودگی هوای محیط میشوند. بعد از انقلاب صنعتی و پیدایش ماشین ها، مصرف سوخت های فسیلی به سرعت افزایش یافته و موجب آلودگی سریع طبیعت و محیط زیست شده است، بطوری که طبیعت دیگر نمیتواند آسیب های انسان به محیط زیست را به صورت طبیعی جبران کند و آلودگی های ایجاد شده در خاک، آب و هوا را نیز کاملاً از بین ببرد.
در این میان وجود ذرات معلق و دیگر آلاینده ها در هوا می توانند مشکلاتی را برای سلامتی انسان ایجاد کنند، تا جایی که طبق گزارش ایسنا فقط در سال 1400 حدود 21000 نفر در ایران در اثر تنفس هوای آلوده و اثرات زیان بار آن، جان خود را از دست داده اند!
البته امروزه دستگاه هایی تولید شده که برای مقابله با این مشکلات، راه حل مناسبی محسوب می شوند و در محیط های بسته کاربرد دارند. با استفاده از این دستگاه ها که دستگاه تصفیه هوا نامیده می شوند، می توان مقدار این ذرات مضر را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
در این مقاله با عنوان راهنمایی انتخاب دستگاه تصفیه هوای مناسب، به انواع، فیلترهای هوا، نحوه عملکرد، نحوه فیلتراسیون هوا، برند های برتر سازنده دستگاه های تصفیه هوا و... پرداخته شده است، با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و همچنین نکات مهم در انتخاب و خرید دستگاه تصفیه هوای مناسب بیشتر آشنا شوید.
دستگاه تصفیه هوا چیست؟
دستگاه های تصفیه هوا، به منظور رفع آلودگی و جذب ذرات معلق و مضر در هوای منزل و محیط کار، بیمارستان، مطب پزشکان، کارگاهها و... بکار گرفته می شوند. دستگاه های تصفیه هوا دارای چند نوع فیلتر مختلف جهت از بین بردن آلاینده هایی مانند گاز دی اکسید کربن (CO2)، ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون، باکتری ها، برخی ویروس ها و... هستند و جهت تصفیه هوای منازل مسکونی، دفاتر اداری، مغازه های تجاری، فروشگاه ها، سالن های آرایشگاه، مطب دکتر و مراکز درمانی و... استفاده می شوند.
دستگاه های تصفیه هوا، برای فضاهای بسته مانند محیط خانه کاربرد دارند و امروزه تنها یک نمونه دستگاه تصفیه هوای شهری و مناسب فضای باز بصورت سمبلیک در دنیا ساخته شده است که در شهر شیآن چین قرار دارد. این برج تصفیه هوا 100 متر ارتفاع دارد و خروجی آن روزانه 10 میلیون متر مکعب هوای پاک در محیط باز شهری است!
ضرورت استفاده از دستگاه تصفیه هوا
متاسفانه میلیون ها نفر در جهان هر ساله در اثر عوارض آلودگی هوا در شهرهای پر رفت و آمد دچار مرگ زودرس میشوند. با توجه به تحقیقات جامعی که در این باره صورت گرفته (مجله های علمی داخلی و بین المللی، سایت سازمان ملل و...)، استفاده از دستگاه های تصفیه هوا مخصوصاً درشهرهایی مانند تهران، اهواز، اراک، اصفهان، زاهدان و... که هرساله با مشکل آلودگی شدید هوا مواجه هستند، تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت هوای محیط های بسته خواهد داشت.
به طورکلی دستگاه های تصفیه هوایی که توسط شرکت های معتبر تولید و عرضه میگردند، با جذب ذرات معلق درهوا و حذف یون های آلوده کننده موجود درهوای شهرهای بزرگ و صنعتی، قادر به از بین بردن آلودگی های معلق در هوا و گازهای سمی و مضّر مانند O3،SO2 ،NO2 ،CO و CO2 و تصفیه هوای محیط های کاری و مسکونی هستند.
دستگاه تصفیه هوا از پرآکنده شدن قارچ ها و کپک ها در هوا جلوگیری کرده و موجب کاهش چشمگیر حملات آسمی و آلرژی نیز می گردد. همچنین این دستگاه با جذب بوهای نامطبوع و بوی سیگار درمحیط های بسته، درتصفیه هوا کاملا مؤثر بوده و هوای پاک و سالم را به مصرف کنندگان عرضه میدارد. امروزه با توجه به انواع آلودگی ها درهوای شهرهای بزرگ، استفاده از دستگاه تصفیه هوا در کلیه منازل و ادارات نه تنها یک انتخاب، بلکه یکی از ضروری ترین ملزومات زندگی شهری محسوب میشود.
انواع دستگاه تصفیه هوا
بطور کلی دستگاه های تصفیه هوا در انواع خانگی و اداری در ابعاد و اندازه های مختلف تولید و عرضه میگردند. دستگاه های تصفیه هوا مخصوصاً در انواع خانگی و اداری از نظر مدل، ابعاد، تعداد مراحل فیلتراسیون و... از انواع مختلف و متنوعی مانند تصفیه هوای داخل ماشین، رومیزی، ایستاده، صنعتی و...برخوردار هستند.
تنوع زیاد در طراحی و ساخت این محصولات، به خریداران کمک میکند تا بتوانند با در نظر گرفتن نکاتی که در ادامه مطلب راهنمایی انتخاب دستگاه تصفیه هوای مناسب ذکر شده دستگاه تصفیه هوا مناسب با محیط زندگی یا محل کار خود را انتخاب نمایند. لطفاً در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
روش کار دستگاه تصفیه هوا
به طور کلی عملکرد دستگاه تصفیه هوا به این صورت است که هوای اطراف خود را مکش کرده، و از چند نوع فیلتر مخصوص جهت رفع آلودگی و حذف ذرات معلق، عبور میدهد. پس از به دام افتادن ذرات معلق و دیگر آلودگی های هوای محیط توسط فیلترها، هوای پاک به محیط باز میگردد.
حال میخواهیم بدانیم در فرایند فیلتراسیون هوا، عملکرد فیلترهای دستگاه چگونه است و در دستگاه تصفیه هوا چه عملیاتی رخ میدهد که خروجی آن هوای پاک و مناسب برای تنفس است.
فیلترهای بکار رفته در دستگاه تصفیه هوا
تعداد فیلترهای دستگاه تصفیه هوا میتواند وابسته به برند و مدل تولیدی دستگاه مربوطه متفاوت باشد اما، یک دستگاه تصفیه هوای کامل حداقل از 7 نوع فیلتر جداگانه بهره میبرد که در ادامه به اختصار شرح داده شده اند.
پیش فیلتر در دستگاه تصفیه هوا
پیش فیلتر قابل شست و شو بوده و در صورت قرارگیری در دستگاه تصفیه هوا، ذراتی نظیر پرز، موی حیوانات، ذرات معلق و ذرات آلرژی زا را جذب مینماید.
فیلتر پلاسما در دستگاه تصفیه هوا
فیلتر پلاسما در دستگاه تصفیه هوا با خاصیت بار الکتریکی (الکتریسیته ساکن) جذب کننده ذرات معلق در هوا است.
فیلتر کربن فعال در دستگاه تصفیه هوا
فیلتر کربن فعال (اکتیو) با سطح تماس بسیار بالا گازهای مضر نظیر فرم آلئید و H2S و NH3، انواع بوهای نامطبوع و آلاینده های شیمیایی نظیر دود و بوی سیگار، بوی مواد شیمیایی و اسپری ها را جذب مینماید.
فیلتر هپا در دستگاه تصفیه هوا
این فیلتر با قابلیت جذب موثر باکتری، میکروب، ویروس، ذرات مضر و خصوصاً ذرات معلق در هوا تا 0.2 میکرون و همچنین کارایی تصفیه بیش از 0.97، معروف ترین فیلتر در کاربردهای بیمارستانی، اتاق عمل و اتاق های تمیز نیز به حساب می آید. البته لازم به ذکر است، فیلتر سفید رنگ هوای ورودی به موتور اتومبیل ها نیز از همین نوع فیلتر هپا است. بنابراین چگونه است که برای تنفس موتور اتومبیل خود از فیلتر تصفیه هوای هپا استفاده میکنیم ولی بعضاً به تصفیه هوای تنفس محیط زندگی و محیط کار خودمان اهمیت نمیدهیم؟!
لامپ مولد اشعه ماوراء بنفش (UV) در دستگاه تصفیه هوا
لامپ UV با تابش اشعه ماوراء بنفش با خاصیت ضد عفونی کنندگی بالا از بین برنده میکرو ارگانیسم های موجود در هوا نظیر باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها می باشد.
استفاده از لامپ UV در دستگاه تصفیه هوا، تکنولوژی مدرنی است که به آن تکنولوژی فعال نیز گفته میشود. همچنین استفاده همیشگی و مدام از دستگاههای ازون ساز خطرناک بوده و تولید بیش از حد گاز ازن برای سلامتی انسان مضر است. پس بهتر است دستگاهی تهیه کنید که بیشتر عملکرد آن از طریق سیستم فیلتراسیون (فیلترهای تصفیه هوا) باشد. همانطور که میدانید دستگاه های تصفیه هوا جهت تصفیه هوای محیط در راستای کمک به سلامتی انسان تولید و عرضه میگردند. برند های مطرح و شناخته شده، تنها از فیلترهای با کیفیت جهت جذب حداکثری آلایندهها در دستگاههای خود استفاده میکنند، که به تکنولوژی به کار رفته در این دستگاهها تکنولوژی غیر فعال گفته میشود.
فیلتر تیتانیوم (درکنار لامپ UV) در دستگاه تصفیه هوا
این فیلتر از ماده نیمه رسانای دی اکسید تیتانیوم ساخته شده است، که همراه لامپ UV جزء آخرین و پیشرفته ترین فیلترهای موجود در دنیا محسوب شده و می تواند تا 90% از گازهای سمی موجود در هوا را خنثی کند.
فیلتر تیتانیوم بهترین جاذب آلاینده های گازی شکل و بخارات شیمیایی نظیر بنزین، آلایندهای گازی تولید شده توسط خودروها، ترکیبات آلی فرار (voc)، منو اکسید کربن، دی اکسید نیتروژن و... موجود در هوا بوده و مانع از فعال شدن ویروس می گردد. همچنین این فیلتر براحتی توسط دستمال مرطوب نیز تمیز می شود.
یون منفی در دستگاه تصفیه هوا
وجود سیستم مولد یون منفی در دستگاه های تصفیه هوا خانگی موجب تلطیف هوا و ایجاد حس آرامش و نشاط در افراد میگردد.
- نکته : برخی انواع دستگاه های تصفیه هوای خانگی به جای فیلترهای قابل تعویض، دارای فیلتر های نانو پلاسما هستند که به گفته تولید کنندگان آنها معمولا نیازی به تعویض ندارند و قابل شستشو میباشند.
نکات مهم در راهنمایی انتخاب دستگاه تصفیه هوا مناسب
همانطور که میدانید برای انتخاب و خرید دستگاه تصفیه هوا، می بایست پارامترهایی در نظر گرفته شود تا محصول خریداری شده عملکرد و کارایی مناسبی را داشته باشد. در ادامه این مطلب به نکات مهم در انتخاب دستگاه تصفیه هوا و ویژگی های شاخصی که یک تصفیه هوای خوب باید داشته باشد، اشاره شده است.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
ظرفیت و کیفیت فیلترهای دستگاه تصفیه هوا
اگر فکر میکنید که صرفاً هرچه تعداد فیلترها و مراحل فیلتراسیون دستگاه بیشتر باشد بهتر است، ممکن است اشتباه کنید زیرا این موضوع شرط لازم است اما کافی نیست. مساله مهمتر در مورد فیلترها علاوه بر ابعاد بزرگتر، کیفیت آنهاست، حتی اگر دستگاهی تنها سه مرحله اصلی شامل پیش فیلتر، فیلتر هپا و فیلتر کربن فعال را در سیستم خود داشته باشد اما از بهترین و با کیفیت ترین فیلترهای موجود و ظرفیت بالا برخوردار باشد، میتوان گفت دستگاه تصفیه هوای مناسبی است.
معمولاً یک دستگاه با قیمت پایین و سایز کوچک دارای فیلترهای کوچکی نیز میباشد، از این رو پس از مدت کوتاهی ظرفیت فیلتر پر شده و کارایی لازم را نخواهد داشت و برای تعویض فیلتر در سیکلهای کوتاه میبایست هزینه زیادی را پرداخت نمایید. پس توجه داشته باشید که بهترین دستگاه تصفیه هوا با توجه به متراژ محل موردنظر دارای فیلتر های بزرگتر، بیشتر و با کیفیت تر میباشد.
میزان صدای دستگاه تصفیه هوا
صدای زیاد هر دستگاهی میتواند آزار دهنده باشد، زیرا یک دستگاه تصفیه هوا معمولاً در دوره های زمانی که آلودگی هوا افزایش یابد به صورت تمام وقت روشن است. پس باید صدای بسیار کمی تولید کند تا در هنگام خواب، مطالعه و.... نیز بتوان با آسایش کامل از آن استفاده نمود.
در هنگام خرید باید به این نکته توجه کنید که صدای دستگاه تصفیه هوا با واحد دسیبل اندازه گیری میشود، هرچه مقدار این واحد کمتر باشد به معنای کمتر بودن صدای دستگاه است. بنابراین دستگاه تصفیه هوای بزرگتری را انتخاب کنید تا بتواند در دور کم یا متوسط فن، هوای محیط اتاق یا سالن شما را تصفیه کند.
مصرف برق دستگاه تصفیه هوا
بطور کلی مصرف برق دستگاه های تصفیه هوا بسیار کم و ناچیز است و همانطور که در جدول مشخصات فنی هریک از آنها در صفحه ی هر یک از محصولات تصفیه هوا قابل مشاهده است، قدرت موتور آنها در حدود 20 تا 30 وات میباشد. بنابراین نگرانی از بابت میزان مصرف برق در دستگاه های تصفیه هوا وجود ندارد.
گارانتی و خدمات بعد از فروش دستگاه تصفیه هوا
هرچقدر هم که یک دستگاه تصفیه هوا با کیفیت طراحی شده باشد باز هم امکان دارد پس از مدتی نیاز به تعمیر پیدا کند و یا لازم است فیلترهای آن تعویض شود. به همین دلیل میبایست دستگاهی انتخاب نمایید که دارای پشتیبانی با پاسخگویی فوری، گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب و معتبر باشد. اگر قصد خرید دستگاه خارجی دارید حتماً مطمئن شوید که نمایندگی، فیلترها و قطعات آن در بازار ایران موجود است.
دمـاتجهیــز؛ بررسی، انتخاب و قیمت تجهیزات تأسیسات ساختمان
نتیجه گیری درباره انتخاب بهترین دستگاه تصیه هوا
با توجه به مطالب فوق و طبق گزارش های سازمان جهانی بهداشت، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از دستگاه های تصفیه هوا، برای محیط های بسته در شهرهایی با هوای آلوده بسیار تاثیرگذار بوده و همچنین امروزه که هوای اکثر کلانشهرها و شهرهای در حال توسعه روز به روز در معرض آلایندگی های متعددی قرار دارد، استفاده از دستگاه تصفیه هوا بخصوص برای افرادی که از مشکلات قلبی، تنگی نفس، آسم و... رنج میبرند امری ضروری به حساب میآید. پس انتخاب دستگاه تصفیه هوا مناسب بسیار ضرروی است در راهنمایی انتخاب دستگاه تصفیه ها مناسب دریافتیم که به عواملی چون کیفیت فیلتر دستگاه، مصرف برق دستگاه تصفیه هوا ، گارانتی و خدمات پس از فروش و میزان صدای دستگاه تصفیه توجه کنیم، همچنین از سازندگان برتر این محصولات میتوان به برند هایی مانند، نئوتک، ایستکول، نایس، شیائومی، هیوندای و پاناسونیک پارس خزر، یوفو، آلماپرایم، شارپ، جی پلاس، آی ایر،سانیو و... اشاره نمود.
دیگر برند های مطرح تولید کننده دستگاه های تصفیه هوا، به شرح زیر هستند.
- یوفو
- نوجان
- آلما پرایم
- جی پلاس
- هون لند
- پارس خزر
- تری ام
- شارپ
- بلوایر
- امسیگ
- بویمن
- دایکین
- نئوتک
- و...
سخن پایانی
این روزها قیمت تجهیزات تهویه مطبوع به گونه ای است که، نباید بدون مطالعه اقدام به خرید آنها نمود. از طرفی سوالاتی مانند این که، دستگاه تصفیه هوای خانگی را ازکجا خریداری کنیم که مطمئن و معتبر باشد؟ چه برندی را انتخاب کنیم؟ کالای اصل تحویل میگیریم؟ نکند بالاتر از قیمت واقعی هزینه پرداخت کنیم؟ و... در ذهن ما به وجود می آید.
جهت بررسی محصولات، مقایسه برندها و قیمت ها، مشاوره و خرید انواع دستگاه تصفیه هوای خانگی متناسب با ابعاد و کاربری محل، لطفاً به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مرجع خرید تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع، از سال 1383 و دارای 3 جواز کسب معتبر) مراجعه فرمائید و با کارشناسان بخش تجهیزات تهویه مطبوع این مجموعه در ساعات اداری تماس بگیرید.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله راهنمایی انتخاب دستگاه تصفیه هوا مناسب را نیز مطالعه فرمایید.
- دستگاه تصفیه هوا چیست
- آیا دستگاه تصفیه هوا توانایی تصفیه هوا را دارد
- تاثیرات و فواید دستگاه تصفیه هوا برا سلامتی
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
تصفیه هوا آلماپرایم مدل AP421
ارسال فوری در تهران
ارسال به شهرستان ها تا 3 روز کاری
- ناموجود
تصفیه هوا بلوایر مدل Health protect 7440i
ارسال فوری در تهران
ارسال به شهرستان ها تا 3 روز کاری
- ناموجود
دیدگاهها (0)