- تجهیزات سرمایش و تهویه
- 0 لایکها
- 2867 بازدیدها
- 0 دیدگاهها
با افزایش جمعیت و صنعتیتر شدن شهرها، میزان آلودگی هوا نیز افزایش یافته که باعث شده ذرات مضر فراوانی از جمله باکتری، آلرژن، گرد و غبار، دوده و دیگر آلایندهها در هوایی که هر ثانیه تنفس میکنیم وجود داشته باشند. این ذرات آلوده موجب بوجود آمدن عوارضی مانند عطسه، آبریزش چشم، مشکل در تنفس، سرفه، واکنشهای آلرژیک و حتی سرطان ریه میشوند. بنابراین ایجاد یک مکانیزم تصفیه هوا جهت بالا بردن کیفیت هوای تنفسی برای هر خانواده واجب و ضروری است.
قطعاً نمیتوان کار زیادی در مورد هوای بیرون از خانه انجام داد، اما میتوان به راحتی کیفیت هوای داخل منزل را برای اعضای خانواده بهبود بخشید. بهترین راهکار برای دستیابی به هوایی پاک و تازه در یک محیط بسته مانند خانه یا دفتر کار، تهیه و استفاده از دستگاه تصفیه هوا است. دستگاههای تصفیه هوا در ابعاد، شکلها و عملکردهای مختلف تولید میشوند، که شما میتوانید یک سیستم تصفیه هوا برای کل خانه داشته باشید و یا از یک دستگاه تصفیه هوای قابل حمل مانند دستگاه تصفیه هوای رومیزی استفاده نمایید. هر دوی این سیستمها کارایی لازم را دارند اما هر کدام دارای مزایا و معایب هستند. در انتها این شما هستید که تصمیم میگیرید کدامیک برایتان مناسبتر است. در ادامه توضیحاتی درباره دستگاه تصفیه هوای رومیزی ارائه نمودهایم که امیدواریم برای تصمیم گیری در این زمینه مفید باشد.
مشخصات دستگاه تصفیه هوا رومیزی
تصفیه هوای رومیزی دارای ابعادی کوچک و وزنی سبک بوده که به راحتی میتوان آن را جابجا نمود و در هر قسمتی از منزل از آن استفاده کرد. اما فقط این توانایی را دارد که هوای یک اتاق را تصفیه نماید نه تمام محیط را. این نوع دستگاه تصفیه هوا به پریز برق متصل میشود و میتوان آن را روی میز یا هر سطح صاف دیگری قرار داد. دستگاههای رومیزی معمولاً از نوع سه مرحلهای بوده، به این معنا که عمل فیلتر کردن هوای آلوده را در سه مرحله انجام میدهد.
این دستگاه دارای فیلترهای مختلفی نظیر پیش فیلتر، هپا، کربن اکتیو و ... است که فرآیند تصفیه هوای خانگی را به صورت مرحله به مرحله انجام داده و آلودگیهایی مانند گرد و غبار، آلایندههای شیمیایی و حتی بوی نامطبوع ( بوی سیگار، بوی سرویس بهداشتی و...) را از بین میبرد.
انواع فیلتراسیون دستگاه تصفیه هوای رومیزی
عمل فیلتراسیون در تمام دستگاههای تصفیه هوا به طور کلی به دو شکل صورت میگیرد و تنها تعداد مراحل فیلتراسیون است که در دستگاههای مختلف، متفاوت است.
فیلتراسیون فعال (Active)
در روش فیتراسیون فعال از یونیزه کردن برای نابود کردن آلایندهها استفاده میشود. این روش طوری است که دستگاه نیازی به تعویض فیلتر نخواهد داشت، زیرا در این نوع فیلتراسیون، گاز ازن تولید میشود تا از این طریق ذرات آلاینده سنگین شده و روی سطوح رسوب کنند. اما نکته قابل توجه این است که افزایش غلظت گاز ازن در هوای اتاق باعث بوجود آمدن عوارضی میشود که میتواند برای انسان مضر باشد.
فیلتراسیون غیر فعال (Passive)
در روش فیلتراسیون غیر فعال هیچ گونه ماده اضافی وجود ندارد، گاز ازن تولید نمیشود، از لامپ UV نیز استفاده نمیگردد. بلکه فقط از فیلترهای مختلف برای جذب نمودن ذرات آلوده و پاک نمودن هوا استفاده میشود. برخی از تولیدکنندگان تعداد فیلترهای بیشتری روی دستگاه خود تعبیه مینمایند اما رایجترین نوع آن فیلتراسیون سه مرحلهای میباشد. تولیدکنندگان معتبر و برندهای بزرگ فیلترهای با کیفیت استفاده میکنند اما برخی نیز فیلترهای معمولی را در دستگاه خود به کار میبرند که به خوبی هوا را تصفیه نمیکنند و طول عمر کمتری دارند.
مراحل فیلتراسیون تصفیه هوای رومیزی
همانطور که گفتیم انواع دستگاههای تصفیه هوا تعداد مراحل مختلفی جهت فیلتراسیون هوا دارند اما دستگاه تصفیه هوای رومیزی دارای سه مرحله میباشد که به شرح زیر است:
- پیش فیلتر (فیلتراسیون اولیه): بعضی از ذرات موجود در هوا ریزتر و بعضی هم کمی درشتتر هستند مانند ذرات گرد و غبار، موی حیوانات، کرک یا پرز فرش. این ذرات درشت توسط فیلتر اولیه که اصطلاحاً پیش فیلتر هم گفته میشود جذب شده و اجازه نمیدهد به فیلترهای بعدی وارد شوند. این کار کمک میکند تا جذب ذرات در مرحله بعدی بهتر انجام شود و همچنین باعث بالا رفتن طول عمر فیلترهای دیگر میشود.
- فیلتر هپا: این فیلتر یکی از قدرتمندترین و با کیفیتترین فیلترهای موجود است. همانطور که قبلتر هم گفتیم برندهای معتبر در این مرحله از فیلتراسیون از فیلتر هپا جهت پاکسازی کامل هوا استفاده میکنند زیرا فیلتر هپا تا 99.99 درصد آلایندههای هوا و کلیه آلودگی ها و ذرات مضر موجود در هوا را از بین میبرد. اما برندهای متفرقه از فیلترهای معمولی و سطح پایین در این مرحله استفاده میکنند. فیلتر هپا ذرات بسیار ریز تا 0.3 میکرون را جذب خود مینماید.
- فیلتر کربن فعال یا کربن اکتیو: کربن مادهای است که قابلیت واکنش با اکسیژن را دارد و در صورت چنین واکنشی به کربن اکتیو تبدیل میگردد. به کار بردن کربن اکتیو در فیلترها موجب شده تا جذب آلایندهها در دستگاه تصفیه هوای رومیزی بیشتر شود، زیرا این نوع فیلتر به عنوان جاذبترین آنها شناخته شده است. کربن اکتیو این توانایی را دارد تا 3000 نوع از مواد مضر و آلایندههای گازی موجود در هوا را حذف نماید، همچنین ذرات جذب شده به این فیلتر به هیچ عنوان دوباره به هوای اتاق بازنمیگردند. در ضمن این فیلتر انواع بوهای نامطبوع در هوا (از جمله بوی سیگار، بوی غذا و ...) را حذف می کند.
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
مزیتهای استفاده از دستگاه تصفیه هوای رومیزی
تهیه و استفاده از یک دستگاه تصفیه کننده هوا در ابعاد کوچک با قابلیت جابجایی و نصب آسان میتواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد.
ضمناً از دستگاه تصفیه هوا رومیزی می توان در اتاق کودک، اتاق خواب، اتاق کار، مطب، سالنهای زیبایی، دفاتر اداری، اتاق بیمارستان و... استفاده نمود.
فیلترهای تعبیه شده در تصفیه هوای رومیزی علاوه بر گرد و غبار و دود، بوی نامطبوع و گازهای شیمیایی و همچنین انواع قارچ و باکتریها را نیز از بین میبرد. همچنین برای افرادی که در خانه از گلهای آپارتمانی و یا حیوانات نگهداری میکنند بسیار مناسب است. همچنین در صورتی که دستگاه دارای حالت اتوماتیک باشد در زمانبندی مشخص خاموش و دوباره روشن میشود، این حالت به صرفه جویی در مصرف برق نیز کمک میکند.
سخن پایانی
در سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز، اطلاعات فنی ده ها مدل از انواع دستگاه تصفیه هوای رومیزی، از برندهای معتبر با گارانتی اصلی، جهت برخورداری شما عزیزان از حس خوب خرید بهینه و هوشمند ارائه گردیده است.
مقالات مرتبط
جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مطالب مرتبط با مقاله دستگاه تصفیه هوا رومیزی را نیز مطالعه فرمایید.
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.
محصولات مرتبط
تصفیه هوا بلوایر مدل Classic 680i
ارسال فوری در تهران
ارسال به شهرستان ها تا 3 روز کاری
- ناموجود
دیدگاهها (0)