منو
لوگو دماتجهیز

مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی | دماتجهیـز

با گرم شدن هوا...

تاریخ انتشار
13 اردیبهشت 1404
نویسنده
سحر وظیفه

با گرم شدن هوا در فصول گرم سال، انتخاب حداقل یکی از تجهیزات خنک کننده در ساختمان ها یکی از اقدامات ضروری محسوب می شود. به همین منظور انواع بسیاری از سیستم‌های سرمایشی در ظرفیت‌ها و برندهای مختلف تولید و عرضه می‌شوند که البته کولرهای گازی و کولرهای آبی از رایج ترین آن ها در میان سایر تجهیزات خنک کننده محسوب می‌گردند. این دو تجهیز از جوانب گوناگونی با یک دیگر فرق دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود.

اما تفاوت اصلی این دو دستگاه در نحوه عملکرد تامین سرما و طبیعتاً در مقدار مصرف برق آن هاست (البته کولرهای آبی برخلاف کولرهای گازی مصرف آب هم دارند که موضوع بحث این مقاله نمی‌باشد)؛ در ادامه مطلب به مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی پرداخته شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفاً تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تفاوت کولرگازی و کولر آبی در نگاه کلی

کولر گازی و اسپلیت و کولر آبی هر دو از تجهیزات خنک کننده هستند (البته کولرهای گازی معمولاً دارای عملکرد گرمایشی نیز می‌باشد) اما تفاوت های بسیاری با یک دیگر دارند؛ از تفاوت های عمده کولر گازی و کولر آبی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

مقایسه مصرف برق کولرگازی با کولر آبی

دماتـجهـیز، اولین مرجع تخصصی انتخـاب و قیــمت تـجهیــزات تـــهویه و تاســیســات (از سال 1383)

  • کولر آبی از روش سرمایش تبخیری برای خنک سازی هوای محیط استفاده می کند ولی در کولر گازی روند سرمایش بر اساس سیکل تبرید تراکمی و با استفاده از گاز مبرد صورت می گیرد.
  • قدرت خنک کنندگی کولر گازی و اسپلیت از کولر آبی بیشتر است.
  • به دلیل افزایش میزان رطوبت موجود در هوای تولید شده استفاده از کولرهای آبی در مناطق شرجی مانند شمال یا جنوب ایران ابداً پیشنهاد نمی‌شود. اما کولر گازی رطوبت موجود در هوا را کاهش می‌دهد و به همین جهت استفاده از آن بسیار مناسب آب و هوای شرجی است.
  • با صرف نظر از برند و ظرفیت، قیمت تمام شده کولر گازی و اسپلیت از کولر آبی به مراتب بیشتر است.
  • کولر گازی و اسپلیت غالباً دارای قابلیت گرمایشی نیز می‌باشند اما کولرهای آبی فقط قابلیت خنک کنندگی دارند.

عوامل تاثیرگذار در کاهش مصرف برق کولر گازی

بخش عمده مصرف برق کولر گازی در قسمت کمپرسور آن است که وظیفه متراکم سازی گاز مبرد را با توان الکتریکی بالا (از 900 وات برای اتاق 12 متری تا 3000 وات برای متراژ 50 متری) بر عهده دارد. از عوامل دیگری که بر مقدار برق مصرفی کولر گازی تاثیر گذارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنظیم دمای کولر گازی و اسپلیت روی عدد 25 درجه سلسیوس، بیش ترین تاثیر را در کاهش مصرف برق آن ها دارد.
  • اینورتر بودن کمپرسور کولر گازی و اسپلیت (با کمپرسور اینورتر و دور متغیر آن مصرف برق به مقدار چشمگیری کاهش می یابد).
  • گرید انرژی درج شده در برچسب انرژی کولر گازی و اسپلیت (بهترین حالت قرارگیری در رده انرژی A است که کم ترین مصرف انرژی را دارد).
  • شرایط آب و هوایی شهر مورد نظر (هر چه هوا گرم تر باشد ناچارا کولر گازی و اسپلیت فعالیت بیش تری خواهند داشت و نتیجتاً برق بیش تری مصرف می‌شود).
  • نوع دیوارها و در و پنجره ها (شرایطی مانند عایق بودن دیوارها و یا دو جداره بودن پنجره‌ها می‌تواند مصرف برق کولر گازی و اسپلیت را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد).
  • استفاده از کولر گازی و اسپلیت در ساعات اوج مصرف انرژی ( روشن بودن دستگاه در ساعات 11 الی 4 بعد از ظهر موجب مصرف برق بیشتری می‌گردد).
  • نصب پنل داخلی کولر اسپلیت در ارتفاع 2/2 متری از کف فضای مورد نظر به گونه‌ای که کولر اسپلیت ناگزیر به خنک کردن هوای گرم زیر سقف نباشد.

مصرف برق کولر گازی و کولر آبی

عوامل تاثیر گذار در مصرف برق کولر آبی

همان گونه که ذکر شد کولر آبی با تبخیر آب (سرمایش تبخیری) به خنک سازی هوا می پردازد. روند کار کولرهای آبی به گونه ایست که از تجهیزات الکتریکی محدودی از جمله الکتروموتور و پمپ آب استفاده می‌شود. الکتروموتور کولر آبی جهت چرخش فن دستگاه و پمپ آب برای ایجاد فشار آب در گردش آن به کار می رود و هر دوی این تجهیزات مصرف برق چندانی ندارند (حدودا معادل 20 درصد مصرف برق کولر اسپلیت در متراژ مشابه). برخی از موارد موثر بر مصرف برق کولر آبی به شرح زیر هستند:

  • شرایط اقلیمی منطقه
  • انتخاب کولر آبی با گرید انرژی مناسب (در محدوده رده A)
  • انتخاب ظرفیت متناسب کولر آبی
  • استفاده از واسط تبخیری مناسب (پدهای سلولوزی راندمان بالاتری نسبت به پوشال داشته و موجب کاهش مصرف برق می‌شود)
  • روشن بودن کولر آبی در ساعات اوج مصرف انرژی
  • ابعاد محاسبه شده و کافی کانال کولرهای آبی و طول کانال کشی آن ها (با کاهش طول کانال کشی فعالیت کولر آبی کمتر و مصرف برق آن کاهش می‌یابد)
  • شرایط عایق کاری ساختمان مورد نظر

مصرف برق کولر گازی بیش تر است یا کولر آبی؟

همان طور که دیدیم با توجه به وجود کمپرسور در کولر گازی و اسپلیت برای فشرده سازی گاز مبرد با توان الکتریکی بالا، مصرف برق آن ها نسبت به کولرهای آبی بسیار بیشتر (حدود 4 تا 5 برابر بیشتر) است. زیرا همان طور که مشاهده کردید مصرف برق کولر آبی تنها ناشی از برق الکتروموتور و پمپ آب می‌باشد. همچنین دیدیم با رعایت مواردی همچون عدم استفاده از کولر گازی و اسپلیت در ساعات اوج مصرف انرژی، انتخاب کولر گازی و اسپلیت مجهز به کمپرسور اینورتر، تنظیم دمای اسپلیت روی عدد 25، توجه به شرایط عایق کاری ساختمان و... می‌توان تا مقدار قابل ملاحظه‌ای مصرف برق آن‌ها را بهینه‌سازی نمود.

سخن پایانی

در این مقاله پیرامون مصرف برق کولرهای آبی و کولرهای گازی صحبت نمودیم. در ابتدا عوامل موثر بر مصرف برق کولر گازی و کولر آبی را مقایسه نمودیم و دیدیم که مصرف برق کولر گازی نسبت به کولر آبی بیشتر است. امیدواریم با مطالعه این مقاله و با مقایسه صحیح میزان مصرف انرژی کولر گازی و کولر آبی انتخاب مناسب تری در هنگام خرید داشته باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، در ساعات اداری با کارشناسان واحد تهویه مطبوع مجموعه تخصصی دماتجهیز تماس حاصل فرمایید؛ برای مشاهده و مقایسه انواع کولرهای گازی و کولرهای آبی با برندها و ظرفیت‌های مختلف، و همچنین اطلاع از قیمت به روز محصولات، به سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز (اولین و معتبرترین مجموعه تخصصی در حوزه تجهیزات تاسیسات ساختمان و کلیه دستگاه های تهویه مطبوع از سال 1383 و دارا بودن 3 جواز کسب معتبر) مراجعه نمایید.

مقالات مرتبط

جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌شود مطالب مرتبط با مقاله " مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی " را نیز مطالعه فرمایید.

ئماتجهیز

منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دمـاتجهیــز هستیم

با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.

whatsapp تلگرام instagram linkedin twitter
eitta rubika igap

تگ های مرتبط

تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده‌است.
آدرس

دفتر مرکزی: تهران - خیابان طالقانی - بین مفتح و بهار - نبش طالبیان - ساختمان ۴۶۳

کارخانه: جاده قدیم ساوه - بعد از سه راهی آدران - شهرک صنعتی قلعه میر - خیابان رینگ کار

خط ویژه فروش
لوگو شرکت دماتجهیز
گواهینامه های شرکت دماتجهیز

دمـاتجهیــز از سال 1382 فعالیت خود را با آینده نگری و خلاقیت بعنوان اولین فروشگاه اینترنتی کشور، در قالب مجموعه تخصصی و مهندسی فروش تجهیزات سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع (HVAC) برای اولین بار در خاورمیانه آغاز نمود. زمانی‌که هنوز بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی، تجارت الکترونیک و حتی برگزارکنندگان محترم امروزی همایش‌های فروش اینترنتی در حال و هوای دیگری بودند. شرکت مهندسی، تولیدی و بازرگانی دمـاتجهیــز با نگاهی به آینده، مسیر توسعه برند خود را ابتدا به عنوان اولین استارتاپ عرضه و فروش تجهیزات تأسیسات توسط آقای مهندس مجید زواریان با راه‌اندازی جامع‌ترین وب سایت فروش تجهیزات تهویه مطبوع (HVAC)، تجهیزات گرمایشی و موتورخانه، تجهیزات استخر، سونا و جکوزی، تجهیزات کنترل و ایمنی در 6 بخش و 80 گروه ترسیم نمود. سپس با تولید بسیاری از تجهیزات مهم و کاربردی تهویه مطبوع و حتی گرمایشی مانند انواع فن کویل، داکت اسپلیت، برج خنک کننده، مینی چیلر، چیلر هواخنک و آبی، هواساز، ایرواشر، یونیت هیتر و... با قیمت و گارانتی مناسب، مسیر ارائه این محصولات به پروژه‌های مختلف را با برند دمـاتجهیــز بهبود بخشید (به بخش محصولات دمـاتجهیــز مراجعه فرمایید).

شبکه های اجتماعی:
واتساپ دماتجهیزآپارات دماتجهیزلینکدین دماتجهیزیوتیوب دماتجهیزاینستاگرام دماتجهیز
© 2000-2025, All Rights Reserved