تصفیه آب شهری
آب مهمترین ماده در رژیم غذایی انسان است. یک انسان بالغ به نوشیدن ۲ لیتر (۸ لیوان) آب در طول روز نیاز دارد تا آب ازدست رفته بدن خود از طریق تعرق و دستگاه تنفسی را جبران کند، اما استفاده از بسیاری منابع آبی برای تأمین این نیاز بهسادگی امکانپذیر نیست. ٪۹۹٫۷ منابع آب روی کره زمین برای انسان قابل استفاده نیست. این آبها شامل آب دریا، یخچالهای طبیعی و رطوبت موجود در هوا است. تنها آب شیرین موجود در رودخانهها، دریاچهها و آبهای زیرزمینی میتواند به مصرف انسان برسد، اما بسیاری از منابع آب شیرین نیز برای نوشیدن انسان مناسب نمی باشد. بسیاری از بیماریهای خطرناک مانند وبا در اثر استفاده از آبی که حاوی بیماریهای انگلی است، به وجود میآید. منابع آب شیرین میتوانند حاوی مقادیر زیادی از پسابهای صنعتی و نیز مواد شیمیایی استفاده شده در کشاورزی باشند که این مواد نیز ممکن است سمی بوده و بر سلامت آب آشامیدنی تأثیر بگذارد، بنابراین انسانها نیازمند دسترسی به یک منبع آب شیرین سالم برای آشامیدن می باشند.
علاوه بر نیاز به آب شرب، انسانها حجم بیشتری از آب را نیز برای کاربردهای دیگر استفاده مینمایند. این استفادهها میتواند برای کاربردهای خانگی (مانند آشپزی، شستوشو، پخت و پز و ...)، صنعتی، کشاورزی و مقاصد تفریحی باشد. بنابراین کیفیت منابع آب شیرین برای هر بخش از زندگی روزمره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
منابع تأمین آب شیرین
آب شور برای مصرف انسان مناسب نیست و آب موجود در یخچالهای طبیعی و آب باران برای مصرف انسان بسادگی در دسترس قرار ندارد.بنابراین تنها ٪۳ از آب کره زمین به شکل آب شیرین وجود دارد. حجم عظیمی از این آب (در حدود ٪۹۸٫۵) نیز در زیر زمین و به شکل آبهای زیرزمینی وجود دارد. منابع باقیمانده آب مانند رودخانهها و دریاچهها با نام آبهای سطحی شناخته شده اند. دسترسی و کیفیت آبهای سطحی یا زیرزمینی، نیز منطقه به منطقه متفاوت است.بطور کلی، آبهای زیرزمینی تمیزتر بوده و نیازمند تصفیه کمتری هستند.
آلودگیهای آب شیرین
منابع آب شیرین تنها از آب خالص تشکیل نشدهاند و بررسی ترکیبات شیمیایی این منابع نشان میدهد که آب شیرین بصورت محلولی از آب و ذرات حل شده در دسترساند. محلول آب شیرین شامل موارد زیر باشد:
- یونها و مواد معدنی (مانند Na+، Ca2+، F-و HSO4- )
- گازهای محلول در آب مانند O2 و CO2
- سایر مولکولهای حلشده طبیعی مانند محصولات جانبی آلی
- مولکولهای حلشده ناشی از فعالیتهای بشری مانند پسابهای صنعتی و کشاورزی
علاوه بر ذراتی که در آب شیرین حل شدهاند، ذرات زیادی نیز بصورت معلق در این آب وجود دارند. برخی از این ذرات عبارتاند از:
- باکتریها
- شاخه و برگ درختان، زبالهها و ...
- شن و ماسه و خاک
نوع و میزان این آلودگیها در آب، به منبع آن و روش تصفیه آب مصرفی بستگی دارد. برخی از ذرات محلول مانند اکسیژن، اجتنابناپذیرند. برخی دیگر مانند یون F-، ذراتی مفید هستند که حتی ممکن است در مراحل تصفیه آب به آن اضافه شوند، اما بیشتر این ذرات حلشده برای سلامت آب آشامیدنی خطرناک اند و یا موجب میشوند که آب شیرین، قابلشرب نباشد (مانند Ca2+که بهعنوان عامل سختی آب شناخته شده و میتواند موجب بروز رسوب گردد). این ذرات باید با تصفیه آب از آبی که قرار است به مصارف شهری و آشامیدنی برسد، حذف شوند.
فیلتراسیون آب شهری
بیشتر ذراتی که توسط رسوبگیری بوجود می آیند، بسیار ریز هستند وخود بخود ته نشین و حذف نمی شوند. یک راهکار برای حذف سریع این جامدات، استفاده از انواع فیلترهای شنی تصفیه آب است. در این فرآیند آب حاوی ناخالصیهای جامد از یک بستر متخلخل عبور میکند. این بستر عموماً از شن و ماسه تشکیلشده و از نیروی جاذبه برای عبور آب از این بستر استفاده میشود. مولکولهای آب میتوانند از حفرات موجود میان شن و ماسه عبور نمایند اما ناخالصیهای جامد در این بستر باقی میمانند. آب خارج شده از این فیلتر دیگر حاوی ناخالصیهای جامد نمی باشد. برای شستوشوی فیلترهای شنی در واحدهای تصفیه آب شهری و آب شرب، از عملیات شستوشوی معکوس و عبور معکوس جریان آب استفاده می نمایند. تصفیه آب شهری و دستیابی به آب شرب نیازمند تجهیزاتی کارآمد است تا موجب افزایش سلامت عمومی جامعه، کاهش میزان هدر رفتن آب و همچنین افزایش سطح دسترسی به آب سالم قابل شرب شود. شرکت دماتجهیز از نیازهای این حوزه به تصفیه آب آگاهی کامل داشته و آماده است تا با ارائه تجهیزات و خدماتی نوین، پاسخگوی نیاز مصرفکننده باشد. برخی فناوریهای بکاررفته در خدمات و محصولات دماتجهیز (انواع برندهای دستگاه تصفیه آب) برای تصفیه آب شهری و آب شرب عبارتاند از:
- انواع فیلتر تصفیه آب
- انواع دستگاه تصفیه آب
- اسمز معکوس RO (حذف ماده سرطان زای نیترات محلول از آب)
- تصفیه فیزیکی آب (فیلترهای شنی)
- تصفیه شیمیایی آب ( کلر، ....)
سایر مقالات :
1- آب معدنی یا دستگاه تصفیه آب
2- مزایا و معایب کلرزنی جهت تصفیه آب آشامیدنی
3- سه باور غلط در خصوص جوشاندن آب بمنظور تصفیه آب
4- نکات مهم درهنگام خرید دستگاه تصفیه آب
5- آلودگی ها و بیماری های آب ناسالم کدامند؟
6- فواید شستن صورت با آب تصفیه شده
7- آشنایی با فیلترهای داخلی دستگاه تصفیه آب
8- روش اسمز معکوس درتصفیه آب مصرفی چیست؟
9-تصفیه آب در نگهداری آکواریوم و پرورش ماهیان زینتی
دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان
منتظر تماس و مشتاق دیدارتان در مجموعه تخصصی دماتجهیز هستیم
با اشتراک گذاری مقاله فوق در شبکه های اجتماعی، دوستان خود را از مطالب مهم آن آگاه سازید.